Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

PUCNjAVA U NIŠU: Ranjen saradnik ubijenog kik-boksera Miloša Savića

rssBookmark and Share

06.10.2014. Kurir

Nišlija M.M. (29) inače blizak prijatelj Miloša Savića (29) koji je ubijen u sačekuši 2. juna ove godine, ranjen je pod još nerazjašnjenim okolnostima u nedelju ujutro. On je zbog rane nanete vatrenim oružjem zatražio pomoć u niškom Kliničkom centru ali je odbio da policiji objasni kako je došlo do povređivanja.

PUCNjAVA U NIŠU: Ranjen saradnik ubijenog kik-boksera Miloša Savića

Policija je isključuje da je ranjavanje M.M. povezano sa ubistvom Savića koje još uvek nije rešeno. Kako saznajemo, ranjavanje je prijavio Klinički centar dok M.M. nije želeo da saradjuje sa organima gonjenja.

- On je odbio da razgovara sa policijom tako da je za sada nepoznato kako je ranjen. Policija je obavila uviđaj na vozilu i radi se na rasvetljavanju tog događaja – kažu naši sagovornici iz istrage.

Ne isključuje se mogućnost da napad na M.M. nije bio bezazlen bez obzira na lakšu povredu jer je povređeni mladić na sebi imao pancir.

- Moguće je da ga je pancir spasio, te da je zato zadobio samo povredu po ruci. Poznato je da godinama nosi zaštitni prsluk, jer je nakon više napada na Savića i njegovu grupu bio zabrinut za svoju bezbednost – kažu naši izvori.

Policija i dalje radni na pronalaženju osobe koja je sa više hitaca u glavu, najverovatnije iz automatskog oružja usmrtila njegovog prijatelja Miloša Savića. Posao im otežava to što su ubice zapalile vozilo „audi A6“ kojim su došle do mesta zločina.. Ono što je sigurno je da je napad bio brižljivo isplaniran jer je Savić napadnut ispred teretane u koju je redovno dolazio.

Istovetan napad dogodio se marta 2012. godine ispred diskoteke „Studio“, kada je na Savića, koji se tada nalazio u svom„poršeu“ pucano iz kalašnjikova nakon čega su se ubice udaljile „audijem A6“ bugarske registracije koji je pronađen zapaljen u blizini parka Čair.

Savić je tada ranjen u grudi a napadači nisu pronadjeni pa se ne isključuje mogućnost da isti ljudi stoje iza ubistva. Motiv ubistva takođe nije utvrđen, ali se zna da je Savić imao mnogo neprijatelja jer je bio umešan u različite kriminalne aktivnosti, uključujući i zelenašenje.

Direktor niškog Urgentnog centra Miodrag Lazić potvrdio je da je ova zdravstvena ustanova zbrinula ranjenika.

- Mladić je došao do bolnice svojim vozilom i zatražio lekarsku pomoć. Ustranovljeno je da ima ranu nanetu vatrenim oružjem na desnoj podlaktici zbog čega je upućen na dalje lečenje na Kliniku za plastičnu hirurgiju – kaže Lazić.

Predrag Kovačević plastični hirurg saopštio je da se radilo o lakoj telesnoj povredi pa je M.M. juče otpušten na kućno lečenje.

- Rana na laktu je obrađena, ocenjeno je da dalja hospitalizacija nije potrebna pa će pacijent nadalje lekarsku pomoć dobijati ambulantno – rekao je Kovačević.


Zavera ćutanja

Miloš Savić je takodje odbijao da saradjuje sa policijom Uvek je govorio da ne zna ko ga napada jer nikome ništa nije skrivio. .


#   policija   pucnjava   Klinički centar   Miloš Savić   ranjavanje   Predrag Kovačević   Miodrag Lazić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima