Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kfor dopremio bodljikavu žicu

Bookmark and Share

04.09.2011. Autor : J.S.

Zvečan -Pripadnici američkog i marokanskog kontigenta Kfora dopremili su oko 13 časova helikopterima bodljikavu žicu u selu Izvore i potpuno blokirali taj putni pravac.

Kfor dopremio bodljikavu žicu

Izvori su blokirani a od juče tokom noći nije postignut dogovor između predstavnika Srba, KFOR-a i EULEKS-a.

Kao odgovor na blokadu KFOR-a Srbi su tokom noći blokirali, a nakon sat vremena oslobodili jednu kolovoznu traku na putu Kosovska Mitrovica-Raška u mestu Rudare.

Blokiran je i u put u Banjskoj, Srbi su blokirali pravac prema Kosovskoj Mitrovici a KFOR alternativni put prema Novom Pazaru.

-Srbi su uznemireni ali i odlučni da ostanu dosledni i mirni, da istraju u zahtevima i da ne dozvole da administrativna linija prema centralnoj Srbiji bude blokirana,Izjavio je načelnik Kosovsko-Mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

-Uplašeni smo za svoju budućnost jer KFOR želi da nas opkoli žicom, da živimo u getu. To nećemo dozvoliti već ćemo se mirnim i demokratskim sredstvima tome suprotstavit, rekao je Nedeljković.

On je upozorio da ako dođe do eskalacije nasilja na severu pokrajine za to će biti odgovorni KFOR i EULEKS jer su oni odgovorni za bezbednost na ovim prostorima.


#   KFOR   administrativna linija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima