Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konačno počelo pročišćavanje korita Kutinske reke

rssBookmark and Share

Niš 05.03.2021. Južna Srbija Info

Započete radove na pročišćavanju korita Kutinske reke u naselju „Nikola Tesla“ obišli su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović koji su rekli da dobrom saradnjom grada i republičkog preduzeća ljudima mogu biti rešeni problemi kako ne bi u strahu isčekivali obilnije padavine i prolećne vode.

Konačno počelo pročišćavanje korita Kutinske reke

Pročišćavanje sadašnjeg korita reke i obala je samo privremeno rešenje, a trajno rešenje biće izmeštanje korita Kutinske reke i njegova puna regulacija o čemu već postoji projekat i o čemu razgovaramo, rekli su novinarima gradonačelnica Niša i direktor JVP „Srbijavode“.

Pred nama je jedan veliki zadatak, jer je za izmeštanje korita reke potrebno rešiti imovinske odnose sa vlasnicima privatnog zemljišta i sprovesti eksproprijaciju uz pravičnu naknadu što će biti deo plana za 2022. godinu u saradnji sa gradskom opštinom Niška Banja, istakla je Dragana Sotirovski i pozvala građane da zajedno i strpljivo  rade na rešenju trajnog uređenja Kutinske reke.

Puzović je rekao da je prvobitni plan za pročišćavanje korita u dužini od 150 metara izmenjen i da će u narednih mesec dana biti pročišćeno korito u dužini od 700 metara.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Kutinska reka   čišćenje
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima