Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lekari stigli do pacijenta zavejanog na putu

rssBookmark and Share

12.12.2012. Autor: Agencija TANJUG

Lekari iz kuršumlijskog Doma zdravlja uspeli su da se kroz smetove probiju do sela Mehane i ukažu pomoć Milošu Mijajloviću (53), iz tog sela koji je na putu za bolnicu, ostao zavejan u snegu, izjavila je večeras Tanjugu direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović.

Lekari stigli do pacijenta zavejanog na putu
Ona je kazala da su lekari Hitne medicinske pomoći uz pomoć mehanizacije Direkcije za izgradnju, uspeli da dođu do pacijenta koji je odmah nakon ukazane pomoći na licu mesta prevezen u lokalni Dom zdravlja, odakle je upućen oftalmologu.

"Pacijenta je udarilo drvo u oko, on je krenuo u bolnicu, ali je na pola puta najverovatnije izgubio svest i ostao", rekla je Petrovićeva.

Mijajlović je, ipak, nekako uspeo da javi šta mu se desilo, pa je u njegovo spasavanje bila je uključena i ekipa Sektora za vanredne situacije iz Prokuplja.

Petrovićeva je istakla da se pacijent nakon ukazane pomoći oseća dobro.
Planinsko selo Mehane udaljeno je od Kuršumlije oko 30 kilometara, a gotovo sva sela na području opštine potpuno su zavejana i odsečena od sveta.

Snežni pokrivač u samom gradu je oko 30 centimetara, dok je u okolnim planinama dostigao visinu i do jednog metra.

Saobraćaj na području kuršumlijske opštine je usporen i otežan, a kako je Tanjugu rečeno u opštini, putevi u zavejanim selama odsečenim od sveta čiste se samo u hitnim slučajevima.

Inače, lekari Hitne medicinske službe danas su se svojim terenskim vozilom takođe probili i do jedne starice u zavejanom selu Dubrava, kojoj su ukazali pomoć.


#   Dom zdravlja  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima