Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lokalni funkcioneri odbili socijalnu pomoć

rssBookmark and Share

Kuršumlija 20.01.2014. JužnaSrbija.info

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, njegov zamenik Rajko Nikolić, predsednik lokalne Skupštine Goran Bojović i potpredsednik Zoran Stošić neće primiti novčanu socijalnu pomoć koju im je u pisarnici opštine u znak protesta ostavio Jovica Nešković (51) , izjavio je danas predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

Lokalni funkcioneri odbili socijalnu pomoć

- Nešković živi u trosobnom stanu ima i vozi automobil, i ne ispunjava uslove za primanje socijalne pomoći, kazao je Vidić.

Inače, Novica Nešković iz Kuršumlije odrekao se jednokratne socijalne pomoći u korist lokalnih funkcionera kojima je 5000 dinara koje je dobio kao jednokratnu novčanu socijalnu pomoć odlukom centra za socijalni rad i direktorke te ustanove Nevene Dragović u Kuršumliji poklonio na ravne delove najvišim lokalnim funkcionerima po 1.250 dinara.

U kuršumlijskom centru za socijalni rad nisu želeli da komentarišu ovaj skandal kao ni informaciju da je sve više građana na područiju opštine kuršumlija kojima je socijalna pomoć potrebna a či se zahtevi odbijaju dok se zahtevi onih kojima to nije potrebno i imaju stanove, besne automobile i posao prihvataju.

U Ministarstvu rada, zaposljavanja i socijalne politike, kažu da su upoznati sa svim dešavanjima u kuršumlijskom centru za socijalni rad, ali nisu kazali da li će na teren uputiti inspekciju i šta će i da li će nešto konkretno biti preduzeto.


#   Kuršumlija   predsednik   Radoljub Vidić   socijalna pomoć   Nevena Dragović   Centar za socijalni rad
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima