Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naprednjaci predložili za direktora TON-a kandidata za koga nisu sigurni da li ispunjava uslove

rssBookmark and Share

Niš 15.12.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Na sastanku GrO Srpske napredne stranke, aktuelni predsednik SO Palilula Adrijana Anastasov predložena je većinom glasova, Odboru za imenovanje, kao kandidat za direktora Turističke organizacije Niš, iako niko nije sasvim siguran da li ona ispunjava uslove, tačnije da li ima radno iskustvo potrebno za obavljanje tog rukovodećeg mesta.

Naprednjaci predložili za direktora TON-a kandidata za koga nisu sigurni da li ispunjava uslove

Na satanku GrO SNS-a održanom prošlog utoraka, 12. decembra, pored ostalog, naprednjaci su "bodovali" tri predložena kandidata, aktuelnog direktora TON-a Uroša Parlića kome ističe mandat i koji je dobio 24 glasa svojih stranačkih kolega, Adrijanu Anastasov za koju je glasalo 27 i Juricu Stankovića, sa 4 glasa.

Najnovija vest: Kako nezvanično saznajemo, resorno ministarstvo nije podržalo predlog kandidata SNS-a... čeka se zvaničan dopis.

Interesantno da je SNS ovaj put "izmislio" novi "demokratski" način glasanja za 2 od 3 kandidata (a birao se samo jedan) što je do sada nezabelezeno. Stiče se utisak da se užurbano tražio novi kandidat, bez predhodne provere da li ispunjava uslove, a reakcije dolaze tek nakon primedbe Odbora za imenovanje i otvaranja pitanja i različitog tumačenja Zakona, gde se staž predsednika Skupštine Opštine tumači kao radni rukovodeći staž (sporno Zakonu?), a da sama Gradska opština, nije ni organ lokalne samouoprave?

Prema Zakonu o turizmu, za mesto direktora TO potrebno je radno iskustvo od 7 godina, od čega najmanje 5 godina na rukovodećim poslovima, a to je jedan je od uslova, koji po nekima, kandidat sa najviše glasova naprednjaka ne ispunjava, prema akuelnom zakonu.

Zakon je tu izričit, funkcija nije rukovodeće mesto!

Međutim, u praksi ne bi bilo prvi put, da se u Nišu na neko rukovodeće mesto "postavi" kandidat bez potrebnog radnog staža i pored negativnog mišljenja resornog ministarstva.

Poznat je primer direktora Doma učenika u Nišu, koji je i pored neispunjavanja uslova i negativnog mišljenja ministarstva, ipak dobio fotelju u toj ustanovi.

Očigledno se sve, kao i uvek "vrti" oko politike, a za neke poznavaoce prilika u gradu na Nišavi, najnovije dešavanje je pokušaj povratka "tvrde"  struje među niške naprednjake i širenje njihovog uticaja.

Komentara: 0


#   Niš   SNS     Uroš Parlić   Turistička organizacija Niš   Ministarstvo lokalne samouprave   Odbor za imenovanje   Adriana Anastasov   Gradska opština
@sns_srbija @


 


[ Dodaj komentar ]