Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš dobija prvu javnu garažu na dva nivoa

rssBookmark and Share

Niš 29.06.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Darko Bulatović sa saradnicima, obišao je juče gradilište montažne dvoetažne garaže na prostoru dosadašnjeg neuređenog parkirališta kod Doma zdravlja u ulici Vojvode Tankosića.

Niš dobija prvu javnu garažu na dva nivoa

Buduća garaža imaće oko 70 mesta za parkiranje u dva nivoa, a metalna konstrukcija spratnog modula omogućava i naknadno proširenje i povećanje kapaciteta parkirališta.

Cena korišćenja garaže biće 40 dinara po satu, bez ograničenja u broju sati, s tim da će tokom dana služiti, pre svega, za potrebe pacijenata Doma zdravlja i uslužnog centra Policijske uprave, dok će u noćnim satima u njoj biti omogućeno i parkiranje vozila stanara okolnih zgrada sa povlašćenim zoniranim stanarskim parking kartama.

Investiciju vrednu 30 miliona dinara finansira JP "Parking servis" Niš iz sopstvenih sredstava. Očekivani rok za završetak svih radova je kraj avgusta ove godine.

Ovo je, inače, prvi korak u rešavanju problema nedostatka mesta za parkiranje automobila u centralnoj gradskoj zoni i u najfrekventnijim delovima grada.

U toku je izrada dokumentacije za izgradnju višespratne natkrivene montažne garaže na prostoru sadašnjeg parkirališta na Sinđelićevom trgu, iza Narodnog pozorišta, koja će, po idejnom rešenju imati tri etaže.


#   Niš   Dom zdravlja   Darko Bulatović   Parking servis   Javna garaža
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima