Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš na kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope

rssBookmark and Share

Surdulica 25.03.2011.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, kao konsultativno telo Saveta Evrope, održao je svoje 20. Plenarno zasedanje u Strazburu, Francuska.

Delegacija Republike Srbije u Kongresu, aktivno je učestvovala na Plenarnom zasedanju, kao i na sastancima oba Veća Kongresa - Veća lokalnih vlasti i Veća regiona i sastancima relevantnih komiteta.

Niš na kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope

Delegaciju Republike Srbije je na Plenarnom zasedanju činili su Željko Ozegović šef Delegacije i član Gradskog veća Beograda, Dušica Davidović član Gradskog veća Niša, Meho Mahmutović gradonacelnik Novog Pazara, Mihalj Đilas predsednik opštine Kanjiža, Radiša Dragojević predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Siniša Lazić poslanik u Skupštini APV, Novica Tončev predsednik opštine Surdulica i Aleksandra Milić, iz Stalne konferencije gradova i opština.

Jedan od govornika na zasedanju 24. marta je bio Johanes Han, evropski komesar za regionalnu politiku. Na marginama zasedanja, članovi Delegacije su imali razgovore sa Hanom o tome koje su mogućnosti da se zemlje Zapadnog Balkana uključe u novi instrument saradnje Evropske komisije - Evropska grupacija za teritorijalnu saradnju (EGTC). Ovaj instrument omogućava zemljama članicama EU bolju prekograničnu i transnacionalnu saradnju.

Komesar Han je rekao da će, ukoliko budu uključene zemlje Zapadnog Balkana u saradnju, onda morati da učestvuju i dve zemlje EU kao partneri, a o idejama i modalitetima o načinu saradnje će Delegaciju informisati u junu ove godine.



#   Surdulica   Novica Tončev   predsednik opštine   Dušica Davidović   Johanes Han   Meho Mahmutović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima