Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opština ništa nije učinila da sanira štete od poplava

rssBookmark and Share

Ražanj 23.07.2014. RTS

Meštani Podgorca javili su se našoj medijskoj kući tvrdeći da opština ništa nije učinila da sanira štete od poplava u tom ražanjskom selu.

Opština ništa nije učinila da sanira štete od poplava

Opštinska mehanizacija je ovih dana čistila neke lokalne puteve, a opštini kažu da su to redovne aktivnosti putarskog preduzeća pred žetvu i da se za veće radove čeka pomoć države.

Pola vinograda Urošu Stamenkoviću u majskim poplavama progutala je nabujala Jovanovačka reka. On kaže da je izlazila komisija i da su napravili zapisnik, ali da od tada više niko nije dolazio.

Dragan Marković, takođe iz Pogdorca, ostao je bez pomoćne zgrade i garaže:

"Pogađa me što do sada niko ništa nije preduzeo. Ja sam sada tu uložio privatno 500 evra, išao sam kod predsednika Opštine da mi da neku mašinu da očistimo reku jer je sve ovo bilo u reci oni kažu da reka nije njihova."

Šteta je popisana, kaže predsednik Opštine Ražanj Dobrica Stojković, ali se za ozbiljnije radove čeka pomoć države:

"Možda bismo mogli nešto iz sopstvenih sredstava da uradimo da angažujemo», kaže Stojković, «ali je zakon o javnim nabavkama veoma rigorozan. Ukoliko vam se planovi ne poklapaju sa trenutnom realizacijom vi ne smete postupati."

razanj 3.JPG

Ipak, opštinska mehanizacija ovih dana čistila je lokalne puteve pred žetvu, što je, kažu, redovna aktivnost.

"Buldožer je uradio ono što je zamislio predsednik mesne zajednice", Novica Stojanović iz Podgorca. "Sledeće selo je došlo na red i on je otišao. Ja sam ga pitao je l ćete da uradite još neke puteve on kaže ne."

"Ponovo ćemo ustupiti mašinu, pa ako se neko u ovom trenutku našao zapostavljenim, eto tom prilikom ćemo i puteve za koje oni smatraju da su prioritetni i da imaju potrebe da se rade - uradićemo", naglašava Dobrica Stojković.

Za zamenu pontonskog mosta i štetu na lokalnim putevima, Ražanj bi od države trebalo da dobije 30 miliona dinara.


#   Ražanj   Podgorac   opština   poplava   meštani   predsednik opštine   šteta   poplava 2014   sanacija   Dobrica Stojković   Dragan Marković   mesne zajednice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima