Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počela rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 28.06.2017. Južna Srbija Info

Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić i zamenik opštine Montana u Bugarskoj Tihomir Antonov sa saradnicima obišli su Gradski stadion.

Počela rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vranju

U Vranju je počela rekonstrukcija ovog objekta u okviru projekta ,,Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata".

Na konferenciji za novinare koja je tim povodom održana, zamenik gradonačelnika Nenad Antić je izrazio veliko zadovoljstvo što se renovira stadion u saradnji sa opštinom Montana iz Bugarske, a u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska-Srbija.

"U Srbiji se realizuju 37 projekata iz programa prekogranične saradnje, a jedan od njih je i Gradski stadion, koji je od velike važnosti za razvoj omladinskog sporta", rekao je zamenik gradonačelnika Antić.

Po njegovim rečima, u prvoj fazi biće zamenjen travnati pokrivač i postavljena rasveta, a ukupna vrednost projekta za Grad Vranje je 266.000 evra, od čega je učešće lokalne samouprave 15%, a Evropske unije 85%.

Na konferenciji je govorio i zamenik predsednika opštine Montana Tihomir Antonov, koji je istakao značaj ovog, ali i ostalih projekata koji se sprovode u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska-Srbija. Kako se čulo na konferenciji, i opština Montana je u okviru pomenutog programa dobila sredstva u istom iznosu, i to za uredjenje dva stadiona.

Po rečima gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića, Vranje nema profesionalnu sportsku infrastrukturu, a završetkom ovog objekta mladi sportisti dobiće daleko bolje uslove za treniranje i pravilan fizički razvoj. Kako je istakao, građevinski radovi će trajati od 9 do 12 meseci, a najavio je mogućnost da sa partnerskom opštinom iz Bugarske bude realizovana i druga faza odnosno izgrađene tribine i nove prostorije.

Izvođač radova u prvoj fazi je firma "Manco plus" iz Beograda sa više podizvođača.


#   Vranje   rekonstrukcija   Montana (Bug.)   IPA   Grad Vranje   Nenad Antić   Gradski stadion Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima