Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pogledajte akciju spasavanja teško povređenog lica iz automobila

rssBookmark and Share

Prokuplje 12.07.2014. JužnaSrbija.Info

U Kuršumliji je, na pružnom prelazu kod Gvozdenog mosta, izvedena pokazna vežba spasavanja, koju su izvele vatrogasno-spasilačka ekipa Sektora za vanredne situacije, Hitna služba Doma zdravlja Kuršumlija i ekipa policije.

Pogledajte akciju spasavanja teško povređenog lica iz automobila

Brzom akcijom pokazano je spašavanje lica sa povredama vratne kičme i leve noge. Cilj ovakve akcije je edukacija kadrova i stanovništva o brzom ukazivanju prve pomoći, istakao je dr Slaviša Došović iz DZ Kuršumlija.

Sektor za vanredne situacije svake godine sprovodi pokazne vežbe spasavanja. Danas je ova vežba izvedena u koordinaciji sa Hitnom službom i policijom.

Akciju je prva započela tročlana ekipa Hitne pomoći u sastavu dr Slaviša Došović i tehničari Marko Raković I Darko Jovanović. Oni su ukazali prvu pomoć unesrećenom licu zaglavljenom u vozilu usled saobraćajnog udesa.

Da bi se lice iznelo iz auta vatrogasno-spasilačka brigada iz Kuršumlije je hidrauličnim alatom isekla deo karoserije i šoferšajbnu i zajedno sa medicinarima izneli lice na nosila a zatim u vozilo Hitne pomoći. Cela vežba protekla je uz asistenciju policije.

-Ovde se radilo o povredi vratne kičme i leve noge. U ovakvim situacija treba munjevito reagovati i što pre ukazati prvu pomoć, jer svako zakašnjenje može biti kobno. Cilj je da se edukuju kadrovi i stanovništvo jer u ovakvim situacijama pomoć treba ukazati odmah kada se nesreća dogodi-rekao je dr Slaviša Došović iz Hitne službe DZ Kuršumlija.

Pokaznoj vežbi spasavanja prisustvovali su načelik Sektora za vanredne situacije PU Prokuplje Srđan Mitrović, komadir Policijske stanice u Kuršumliji Radisav Milenković i šef vatrogasno-spasilačke brigade u Kuršumliji Goran Jovanović.


#   Prokuplje   Kuršumlija   Hitna pomoć     spasavanje   Srđan Mitrović   PU Prokuplje   sektor za vanredne situacije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima