Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Popović: Centar ispunio svrhu postojanja

rssBookmark and Share

20.10.2017. FoNet

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je, u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, da je humanitarni centar u Nišu svojim dosadašnjim delovanjem u potpunosti opravdao svoje postojanje.

Foto: Medija centar
Foto: Medija centar

Prema njegovim rečima, to je posebno bilo vidljivo tokom poplava i požara koji su zadesili proteklih godina Srbiju.

„Smatram da je potrebno učiniti sve da se omogući dalji nesmetani rad pripadnika ovog centra. To je pre svega u interesu naše zemlje i bezbednosti naših građana“, istakao je Popović.

Popović i Čepurin su izrazili zadovoljstvo nivoom političkih i ekonomskih odnosa između dve zemlje i ocenili da se ekonomski odnosi Srbije i Rusije kreću uzlaznom putanjom.

„Posebno veliki potencijal za rast u našim odnosima imaju inovacije i tehnološki razvoj“, istakao je Popović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je naglasio da je Rusija jedna od zemalja koja je najdalje odmakla u razvoju digitalne ekonomije, a posebno u digitalizaciji javne uprave.

„Možemo puno da naučimo iz iskustava Rusije o digitalizaciji javne uprave“, istakao je Popović.

On je naglasio da se nedavno sreo sa čelnicima Grada Moskve koji su izrazili spremnost da pomognu Beogradu i drugim gradovima u Srbiji u primeni inovacija i razvoju koncepta „pametnih gradova“.


#   Aleksandar Čepurin   RSHC Ruski humanitarni centar   Nenad Popović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima