Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posle dve i po godine nastavljena izgradnja novog doma za studente

rssBookmark and Share

Niš 05.12.2013. Izvor: eKapija

Posle dve i po godine pauze, izgradnja novog doma za studente niškog Univerziteta, ponovo je otpočela, a radove je obišao predsednik Skupštine Grada Niša, Mile Ilić, zajedno sa direktorom Studentskog centra Niš, Radetom Rajkovićem.

Posle dve i po godine nastavljena izgradnja novog doma za studente

- Zadovoljan sam što je došlo do obnove radova i dinamikom trenutnih radova, a nezadovoljan zbog zastoja od dve i po godine. Ipak, za taj zastoj odgovornost ne snose ni Grad Niš ni Studentski centar, već je problem nastao zbog prenosa sredstava od strane Evropske investicione banke - objasnio je Ilić.

Upornošću i stalnim insistiranjem se došlo do druge faze radova, koja je trenutno u toku i njeno okončanje se očekuje u avgustu 2014. godine. Paralelno sa drugom fazom radova, biće preduzete mere pripreme i za treću fazu, kojom je planiran potpuni završetak novog studentskog doma.

Predsednik je izrazio posebno zadovoljstvo, što će jedan deo doma biti namenjen za studente sa hendikepom, pri čemu neće biti arhitektonskih barijera za osobe sa invaliditetom. On je novi dom predstavio kao jednu od najvećih investicija u poslednje vreme u gradu, jer se radi o ciframa od preko 200 miliona dinara za prve dve faze.

Novi studentski dom će obezbediti preko 500 novih postelja za studente Univerziteta u Nišu, što nije bio slučaj još od 1974. godine.

Komentara: 0


#   Niš   Osobe sa invaliditetom   Studentski centar   Novi dom   studentski dom
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima