Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti ispituje napad na gej mladića

rssBookmark and Share

05.11.2012. Izvor:JuznaSrbija.info

Kancelarija Poverenice za zaštitu ravnopravnosti uputiće saradnike na teren povodom napada na Stefana Radovića (20) učenika u Ekonomske škole u Kuršumliji na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta, kako bi na licu mesta proverili do sada dostupne informacije,Saopšteno je danas iz stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Nevene Petrušić.

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti ispituje napad na gej mladića

Kako se navodi u saopštenju postupak povodom napada na Gej mladića će biti okončan u zakonskom roku od 90 dana.

-Pritužba je stigla u petak, elektronskom poštom, postupak će biti okončan u zakonskom roku od 90 dana,Saopštila je danas stručna služba za zaštitu ravnopravnosti.

Podestimo,Stefan Radović iz Kuršumlije, koji je u decembru 2011. medijima priznao da je homoseksualac,napadnut je pri polaganju ispita u Ekonomskoj školi.

Mladić kaže da ga je po izlasku iz učionice, na putu ka kabinetu za kuvarstvo,početkom prošle nedelje verbalno napala grupa od desetak učenika Ekonomske škole koji su skandirali: “Ubij, ubij pedera”, ”Nož, žica, Srebrenica” ,”Ubij, zakolji, da peder ne postoji”.

Slučaj je prijavljen policiji,a detalji istrage povodom ovog sučaja javnosti nisu poznati.

-U međuvremenu sam o svemu obavestio i ministra prosvete Žarka Obradovića,kao i zaštitnika građana jer ne želim da se sve ovo zataška,ja sam od dana kada sam napadnut u školi na lekovima ali ću se svim svim pravnim mogućnostima boriti protiv huligana,Kaže Radović.


#   Stefan Radović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima