Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

ŠIK-Kopaonik: Zamrznut štrajk

rssBookmark and Share

Kopaonik 18.09.2013. Autor: Agencija TANJUG

Nakon dva dana blokade upravne zgrade Simpo-ŠIK-a, radnici ŠIK Kopaonika u Kuršumliji su zamrzli štrajk.

ŠIK-Kopaonik: Zamrznut štrajk

Posle sastanka predstavnika firme, sindikata i predsednika opštine Radoljuba Vidića, radnici ŠIK Kopaonika odlučili su se da zamrznu štrajk na mesec dana.

U tom peridu se nadaju da će se pronaći rešenje za radnike koji ne primaju platu četiri meseca, a nisu im uplaćivani ni doprinosi za penzisko i zdravstveno osiguranje pa ne mogu da overe zdravstvene knjižice.

Dragoslav Jevremović, predsednik sindikata ŠIK Kopaonika, kaže da se nada da je ostavljen dovoljan prostor za dogovor, te da će svaka strana ispuniti ono što je obećano na sastanku sa predsednikom Vidićem.

"Pokazali smo dobru volju posle sastanka i zamrzli štrajk na mesec dana. Radnicima je obećano da ce u tom periodu biti zakazan sastanak sa nadležnima u Vladi Srbije kako bi se razgovaralo o rešenju problema zaostalih dugovanja, ali i daljoj sudbini firme", rekao je Jevremović.

"Očekujemo da država sagleda naš predlog i zbog strateškog značaja ovog kraja preužme upravljanje nad ŠIK Kopaonikom, a ugovor sa Simpo ŠIK-om da se još jednom preispita jer smatramo da je štetan za nas", dodao je on.

ŠIK Kopaonik zapošljava 102 radnika.

Komentara: 0


#   Šik   radnici   štrajk   Kopaonik   Simpo Šik
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima