Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Simpo: Tomić ne razmišlja o povlačenju

rssBookmark and Share

26.05.2013. Autor: FoNet |

Uprkos spekulacijama o odlasku predsednika "Simpa" Dragana Tomića sa te funkcije, koje se iz navodno "dobro obaveštenih izvora", ovih dana plasiraju u javnosti, predsednik Simpa Dragan Tomić ne razmišlja o povlačenju sa te funkcije, saopštila je ova kompanija.

Simpo: Tomić ne razmišlja o povlačenju

Tomić je u petak, posle učešća u radu sednice Skupštine Regionalne privredne komore Leskovac, koja je održana u sedištu Simpa u Vranju, izjavio da uopšte ne razmišlja o povlačenju, naglašavajući čvrsto opredeljenje da realizuje strategiju razvoja kompanije u narednih 10 godina.

"Radim sa timom saradnika koji su samnom godinama, zajedeno smo napravili strategiju i plan razvoja Simpo za naredenih deset godina, koji, između ostalog, uključuje otvaranje novih radnih mesta i dalji rast izvoza, i siguran sam da niko od nas neće napustiti SIMPO dok ga ne realizujemo. Oni koji odluče da idu su kukavice", izjavio je Dragan Tomić, navedeno je u sopštenju.

Kako se ističe, vest o navodnom odlasku Dragan Tomića u penziju već 1. juna izazvala je veliko uznemirenje, ne samo u Simpu, koji zapošljava vise od 4.000 radnika u najnerazvjenijem delu zemlje, već i na čitavom jugu Srbije, jer su Simpovi kapaciteti locirani u Vranju, Bujanovcu, Preševu, Trgovištu, Surdulici i Zubinom Potoku.

Simpo je danas najveći proizvođač nameštaja u jugoistočnoj Evropi i najveća proizvodna celina na jugu Srbije. Dolaskom Dragana Tomića na njegovo čelo 1967. godine, od male fabrike sa 300 zaposlenih, koja je bila pred bankrotom, već početkom osamdesetih godina prerastao je u najvećeg proizvođača i izvoznika nameštaja u tadašnjoj Jugoslaviji i jednu od najvećih kompanija u ovoj delatnosti u Evropi, navodi se.

Tomić je jedan od najuspešnijih privrednika u zemlji i jedna od najcenjenijih ličnosti međunarodne industrije nameštaja, a Simpo izvozi 65 odsto svoje proizvodnje u 33 zemlje sveta, a na stranim tržištima u ovoj godini planira ostvarenje prihoda od oko 60 miliona evra, piše u saopštenju kompanije.

Komentara: 0


#   Dragan Tomić
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima