Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SKANDAL U NIŠU: Lekar u bolnicu uveo batinaša da preti pacijentu

rssBookmark and Share

14.05.2014. Kurir

Doktor M. G. (34) iz Kliničkog centra predstavio nasilnika V. R. (37) kao pacijentovog kuma i uveo ga na kliniku

SKANDAL U NIŠU: Lekar u bolnicu uveo batinaša da preti pacijentu

Protiv M. G. (34), lekara niškog Kliničkog centra, policija je podnela krivičnu prijavu jer je u bolnicu uveo V. R. (37), koji je pacijentu Milošu P. (30) zapretio ubistvom ukoliko ne odustane od optužbe za nanošenje teških povreda protiv njegovog prijatelja S. D. (37)! Povod pretnji bila je tuča koja se desila 7. maja, kada je S. D. udario Miloša P. metalnim bokserom i slomio mu donju vilicu.

S. D. je od tada u bekstvu, a Miloš P. je sa dvostrukim prelomom vilice zbrinut na niškoj Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju. Dragan Petrović, koji je dežurao na maksilofacijalnoj hirurgiji kada se incident desio, ispričao je da mu ništa nije bilo sumnjivo jer je neželjenog posetioca u bolnicu uveo njihov kolega M. G.

Neželjeni gost

- Taj lekar se predstavio medicinskim sestrama kao specijalizant anesteziologije u niškom Kliničkom centru i tražio od njih da me, budući da nije bilo vreme za posetu, pitaju da li on i navodni pacijentov kum mogu da ga obiđu. Odobrio sam posetu koja je trajala dvadesetak minuta, s tim što je lekar bio u hodniku, a navodni kum u sobi kod povređenog mladića!

Nakon njihovog odlaska, pacijent se požalio sestrama da su mu pretili, pa sam odmah otišao kod njega da vidim o čemu je reč. Mladić mi je kazao:“Ma, kakav kum, sledio sam se od straha kad sam ga video na vratima“. Rekao mi je i da mu je taj momak naredio da ćuti o svemu što se desilo, a da će ako prijavi onog ko ga je pretukao, nastradati i on i njegova porodica. Odmah sam pozvao policiju i od tada pred vratima povređenog mladića dežura policajac - kaže Petrović.

Negirali krivicu

Policija je protiv batinaša V. R. podnela krivičnu prijavu zbog sprečavanja i ometanja dokazivanja, dok se lekar M. G. tereti da je isto delo počinio pomaganjem. Nakon policijskog zadržavanja, obojica su privedena tužiocu koji ih je pustio da se brane sa slobode. Obojica su, kako saznajemo, negirala krivicu. V. R. je tvrdio da je obišao Miloša kao prijatelj, dok je lekar M. G. rekao da je posetiocu samo dao beli mantil.

Operisan
PACIJENT BEZ KOMENTARA

Miloš P. nije bio u stanju da govori o ovom događaju. On je juče operisan zbog teške povrede vilice, a nezvanično saznajemo da će imati policijsko obezbeđenje sve dok bude boravio u bolnici.


#     Klinički centar Niš   policija   pretnje   nasilnici     pacijent   Klinički centar     Dragan Petrović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima