Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Toplana tužila crkvu zbog računa za grejanje

Bookmark and Share

Leskovac 11.08.2014. Tanjug

Leskovačko Javno preduzeće Toplana tužilo je crkvu zbog duga za grejanje, u leskovačkom namesništvu nisu hteli da prime fakture za grejanje jer tvrde da još pre dve decenije imaju dogovor sa gradom o neplaćanju račun

Toplana tužila crkvu zbog računa za grejanje

Protonamesnik Dejan Stanković podseća da je crkva još pre 20 godina dozvolila da cevi za toplovod prođu kroz crkvenu portu, a da je tadašnje rukovodstvo grada obećalo da neće naplaćivati crkvi grejanje.

Međutim nedavno je JP Toplana poslala namesništvu račun od 870.000 dinara za grejanje u poslednjih šest meseci.
"Naša crkva nije preduzeće, nije nešto što ima svoju proizvodnju. Oni su obračunali to kao poslovne prostorije i zaista je verujte, nemoguće da finansijski to izdržimo. Kada je toplovod prošao i kada je rađeno grejanje, sami radnici Toplane su izvodili priključak i to je samo bio gest dobre volje. Čak su i radijatore dali i to je bila dobra volja i razumevanje ne za sveštenike nego za sve građane Leskovca", kaže Stanković.

U leskovačkoj Toplani objašnjavaju da nisu ni znali da crkva 20 godina besplatno koristi grejanje i da su zbog poštovanja zakona morali da pošalju račune.

"Od kako sam postao direktor Toplane u novembru 2012.godine, mi smo već posle par meseci počeli pregovore sa crkvom o tome kako ona treba da uđe u sistem naplate i obračuna. Tu su postojali neki usmeni dogovori o tome da crkva ne treba da plaća grejanje. Ja sam želo da crkva uđe u pravne okvire da mi tačno saznamo da li crkva ima obaveze prema Toplani ili nema. Ja kao direktor moram da poštujem zakon i smatram da nisam mogao na osnovu usmenih dogovora da njima ne fakturišem grejanje", komentariše direktor JP Toplana Nebojša Krstić.

Kako predstavnici crkve i Toplane nisu uspeli da se dogovore čitav slučaj naći će se na sudu.

Građani i pravna lica duguju leskovačkoj Toplani ukupno 350 miliona dinara. Ukupan dug građana je oko 60 miliona dok preduzeća, ustanove i radnje duguju oko 290 miliona dinara za grejanje.


#   Leskovac   crkva   Toplana   Dejan Stanković   Nebojša Krstić   pravna lica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima