Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Blacu i dalje na snazi vanredna situacija

rssBookmark and Share

Blace 07.01.2017. Južna Srbija Info

Predsednik opštine Zoran Jozić danas je po hitnom postupku doneo Odluku o proglašavanju vanredne situacije u opštini Blace, koja je još uvek traje. Izuzetno teška situacija u selima oko Blaca. Mole se meštni da ne izaze iz svojih domova bez preke potrebe.

U Blacu i dalje na snazi vanredna situacija

Predsednik Jozić je na osnovu zakona o lokalnoj samoupravi i zakona o vanrednim situacijama takvu odluku doneo usled obilnih snežnih padavina koje su pogodile opštinu Blace.

Ovom odlukom je naloženo svim nadležnim službama lokalne samouprave, javnim i drugim preduzećima, ustanovama i drugim institucijama da u skladu sa svojim obavezama i mogućnostima preduzmu neophodne mere na saniranju posledica nastalih usled snežnih padavina kako bi se uspostavili uslovi za normalno funkcionisanje i komunikaciju u svim mesnim zajednicama.

Štab za vanredne situacije opštine Blace angažovaće svu raspoloživu mehanizaciju radi saniranja posledica snežnih padavina a uvedeno je i stalno dežurstvo u zgradi opštine za prijem hitnih poziva. Dežurni telefoni za kontakt sa dežurnom službom lokalne samouprave su 027/371-701, 027/371-580, 027/371-236, 027/371-123.

Sredstva za naknadu troškova angažovanih pravnih lica i preduzetnika na raščišćavanju snega na saobraćajnicama obezbediće se iz budžeta Opštine Blace.

Odluka je stupila na snagu danom donošenja a lokalna samouprava apeluje na sve građane da bez nužne potrebe ne napuštaju svoje domove.


#   Blace   sneg   lokalna samouprava   vanredna situacija   štab za vanredne situacije   Zoran Jozić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima