Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Niš stigla četiri nova italijanska investitora

rssBookmark and Share

Niš 22.11.2013. S. Radović

Prvi potpredsenik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u četvrtak (21. novembar 2013. godine) investitorskoj konferenciji u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu, gde su četiri nova investitora iz Italije upoznata sa investicionim potencijalima Niša i okoline. U pitanju su kompanije "Mercuri Group", zatim "Innovasystem", "Plocco – Osim" i "Eulex/ Ledtech Mecfond" koje se bave proizvodnjom i plasiranjem proizvoda od aluminijuma, bojenjem metala, ali i konsultantskim uslugama za tržište Italije,

U Niš stigla četiri nova italijanska investitora

Prvi potpredsednik Aleksandar Vučić poželeo je dobrodošlicu predstavnicima komapnija i istakao da Niš ima izuzetno kvalitetan i obrazovan kadar koji se može staviti na raspolaganje ovim kompanijama.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić pozdravio je goste iz Italije i ukratko upoznao buduće investitore sa potencijalima grada.

- Pre svega naš grad ima izuzetno povoljan geografski položaj i logističku dostupnost, zatim međunarodnu prepoznatljivost i kvalitet života, kvalitet i konkurentnu cenu rada, brojne povlastice za investitore, subvencije za obuku radnika, umanjenje cene zemljišta, mogućnost umanjenja određenih naknada, raspoložive, infrastrukturno opremljene grinfild i braunfild lokacije. Grad Niš je u potpunosti infrastrukturalno opremio industrijske zone (struja, voda, kanalizacija, gas, optika, pristupne saobraćajnice) - rekao je gradonačelnik Perišić.


#   Niš   subvencije   Aleksandar Vučić   Zoran Perišić
@avucic @ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima