Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Prokuplju i Kuršumliji sve više nasilja nad ženama

rssBookmark and Share

28.11.2013. S. Radović

Sve više žena iz Prokuplja i Kuršumlije traži medicinsku pomoć zbog pretrpljenog fizičkog nasilja.

U Prokuplju i Kuršumliji sve više nasilja nad ženama

- Pored supružničkog nasilja, sve je veći broj žena koje trpe nasilje i fizičko zlostavljanje od strane sopstvene dece, izjavila je danas portparolka opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' u Prokupljuje Jelena Pantović.

Ona je dodala da se uglavnom radi o udarcima pesnicama, šutiranju a neretko se kako kaže potežu i razni predmeti.

- Nakon ukazane pomoći u hitnoj službi ili urgentonom centru u prokuplju jedan broj njih se usuđuje da imenuje počinioca iz porodice, a ima i onih koji nemaju hrabrost da to učine, rekla je Pantović.

Lekari Kuršumlijskog Doma zdravlja takođe su potvrdili da je i na područiju te opštine u poslednje vreme u znatnom porast broj žena koje traže medicinsku pomoć zbog pretrpljenog fizičkog nasilja.

Stefan Radović iz Kuršumlije koji je godinama trpeo naselje i torturu i koji se javno deklarisao kao homoseksualac rekao je da treba podstaknuti žrtve da prijavljuju nasilnike i da oni budu oštrije kažnjavani.

- I policija i centri za socijalni rad i zdravstvene ustanove reaguju prilično adekvatno. Međutim, to može da bude neuporedivo bolje. Sa druga strane, nasilnicima se i dalje izriču male i to uglavnom uslovne kazne, kazao je Radović koji je jedno vreme proveo u sigurnoj kući u Beogradu.

On je apelovao na sve da uvek prijavljuju nasilje i ne skrivaju ni jedan oblik nasilja jer su kako kaže nasilnici obične ''kukavice''.


#   Stefan Radović   policija   Jelena Pantović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima