Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ugašen požar u blizini Merdara

rssBookmark and Share

27.08.2012. Autor : Agencija TANJUG

KURŠUMLIJA - Požar na prostoru sela Borovac, u samoj blizini administrativnog prelaza Merdare kod Kuršumlije, jutros je u potpunosti ugašen, ali je izbio novi požar u ataru sela Matarova duž administrativne linije, izjavio je Tanjugu predsednik mesne zajednice Merdare Časlav Milošević.

Ugašen požar u blizini Merdara

 

Milošević je kazao da su se vatrogasno spasilačke jedinice i pripadnici žandarmerije, uz pomoć meštana sela Borovac i Merdara, tokom cele noći borili s vatrenom stihijom, koja je pretila da zahvati nekoliko kuća u selu Borovac duž administrativne linije.

"Vatra je došla sa Kosova, morali smo da pređemo administrativnu liniju kako bismo gasili požar, bili smo u velikom strahu, ali da to nismo učinili požar bi se proširio i zahvatio i nekoliko kuća u kojima ima male dece", kazao je Milošević Tanjugu.

On je rekao da je u tom požaru izgorelo nekoliko hektara trave, niskog rastinja i šuma.

Milošević je istakao da je u međuvremenu izbio novi požar u ataru sela Matarova, koji takođe dolazi s kosovske strane, navodeći da se radi o manjem požaru i da nema opasnosti po stanovništvo.

Prema njegovim informacijama, niko sa kosovske strane nije gasio sinoćnji požar, ali ni novi koji je u međuvremenu izbio.

Komentara: 0


#   požar
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima