Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ugostitelji zbog kovid propusnica zatvaraju vrata u 22 časa

Bookmark and Share

26.10.2021. RTS, Južna Srbija Info

Sinoć je počelo kažnjavanje onih koji borave u zatvorenim ugostiteljskim objektima, a koji nemaju kovid propusnicu. Mnogi ugostiteljski objekti skratili su radno vreme do 22 časa, kaže pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Dr Goran Stamenković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je u lokalima koji su radili posle 22 časa uglavnom poštovana obaveza posedovanja kovid propusnica, a građani su najčešće imali sertifikat o vakcinaciji.

Dodao je da je sinoć bio intenzivan inspekcijski nadzor, ali da su mnogi ugostiteljski objekti sami ograničili radno vreme i prestali da rade od 22 časa.

Ta je slika, kako kaže, zabeležena širom Srbije, od Vranja do Subotice.

"Da li to govori da su poslodavci nespremni zvog svojih zaposlenih koji možda nisu vakcinisani, to ćemo videti. Mislim da to nije opravdanje, da se o ovome dosta dugo već priča i da je bilo vremena za dobre pripreme", rekao je Stamenković.

Ističe da se obaveze prema državi moraju poštovati jer ovo je važna protivepidemijska mera.

"Potrebno je da nam budu partneri. Ne da ih kažnjavamo, nego da obezbede uslove, da poštuju kovid sertifikat i da svi ili budu vakcinisani ili budu provereni, da bismo sprečili kovid 19 i ovo opterećenje zdravstvenog sistema", poručio je Stamenković.

Dodaje da se ne odustaje ni od dnevnih nadzora, da se kontrolišu tržni centri, hipermarketi, kao i javni saobraćaj.

Prema njegovim rečima, u toku prošle nedelje bilo je preko 21.000 nadzora, skoro za 85 odsto više nego početkom meseca. Broj prekršajnih naloga povećan je skoro tri puta – samo prošle nedelje pisano je skoro 500 prekršajnih naloga.

"Duplo je povećan broj prekršajnih naloga izrečenih ugostiteljskim objektima, a i dalje se krše mere. Čak 22 pravna lica i preduzetnika je kažnjeno, nemali broj u trgovinskim objektima – 32 vlasnika, odnosno pravna lica, od 198 prekršajnih naloga, tu su i korona redari. I u javnom saobraćaju je kažnjeno 11 prevoznika", rekao je Stamenković.


#   ugostiteljski objekat   Koronavirus   kovid propusnica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima