Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Celo Vranje pod kamerama

rssBookmark and Share

02.11.2012. Autor: Tanjug

Do kraja ove godine sve ključne tačke u gradu Vranju biće pokrivene video nadzorom, potvrdio je gradonačelnik Zoran Antić.

Celo Vranje pod kamerama

Gradonačelnik kaže da se u ovom trenutku istražuju mogućnosti da se video nadzorom pokriju sve gradske škole i školska dvorišta u kojima je do sada bilo izvesnih problema.

"U ovom trenutku sasvim je izvesno da ćemo video nadzorom pokriti najmanje 14 ključnih lokacija u gradu na kojima se skoro 24 sata odvija intenzivan javni život, kao i one glavne ulazno-izlazne saobraćanice u gradu", izjavio je gradonačelnik Vranja.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada rečeno je da će u tu svrhu, u dogovoru sa Telekomom i Pulicijskom upravom u Vranju, za video nazor biti nabavljena trenutno najmodernija oprema.

Gradske vlasti su se na ovaj korak odlučile jer je u Vranju, u poslednje dve-tri godine bilo nekoliko slučajeva potezanja vatrenog oružja na ulici, dva ubistva, više tuča i obračuna kriminalnih bandi, zapaljeno je desetak automobila, nekoliko kafića i restorana, a vrhunac svega je podmetanje požara u diskoteci "Paladijum" jula ove godine, u kome je izgorela i zgrada pozorišta „Bora Stanković" stara 120 godina.

"U ovom trenutku jedina je dilema hoćemo li grad 'pokriti' sa 28 kamera na 14 lokacija ili ćemo ići na neku drugu varijantu. Odgovor na to pitanje prepustili smo stručnjacima i policiji", rekao je Antić.

Antić kaže da će konačno rešenje biti poznato za tri-četiri dana, posle čega se kreće u posao koji će građanima Vranja već od sledeće godine obezbediti spokojan i miran život.


#   Bora Stanković   video nadzor   24 sata
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima