Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vakcinišite se protiv gripa

rssBookmark and Share

Prokuplje 28.10.2014. JužnaSrbija.Info

U cilju prevencije protiv gripa, u prokupačkom i kuršumlijskom Domu zdravlja u toku je vakcinacija

Vakcinišite se protiv gripa

Prema rečima portparola Doma zdravlja, Ljubice Stanković, obezbeđeno je ukupno 1200 doza vakcine protiv gripa, što je dovoljno za ovogodišnju sezonu.

- Početkom meseca  najveći broj, uglavnom hroničnih bolesnika, javio se za prijem vakcine, koja ima sličan sastav kao i prošlogodišnja, rekla je  portparol Doma zdravlja i dodala da je vakcinu moguće davati i deci starijoj od šest meseci, kao i trudnicama  u drugom i trećem mesecu trudnoće.

Vakcinacija se preporučuje kardiovaskularnim, plućnim, hroničnim bolesnicima, kao i osobama obolelim od šećerne bolesti, malignih bolesti i licima starijim od 65 godina.

Osim u Domu zdravlja, vakcinacija se obavlja i u seoskim ambulantama, kako bi ovaj vid zdravstvenih usluga bio bliži stanovništvu iz udaljenog seoskog područja.

Kako je za "Južnu Srbiju" izjavila direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranija Petrović i u toj zdravstvenoj ustanovi počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Vakcinacija se vrši svakodnevno od 07 do 20 časova u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva.Svi zainteresovani pacijenti da se jave kod izabranog lekara, kazala je direktorka kuršumlijskog Doma zdravlja dr Uranija Petrović.


#   Prokuplje   Kuršumlija   Uranija Petrović   grip   Dom zdravlja Kuršumlija   Dom zdravlja Prokuplje   vakcinacija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima