Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradsko veće, umesto da rešava "ex tempore" direktore javnih preduzeća, bavi se personalnim rešenjima

rssBookmark and Share

12.10.2017. Z.Stojnić, Južna Srbija Info

Na danas održanoj sednci Gradskog veća u Nišu, koja nije najavljena medijima, umesto da se raspravlja o kandidatima za direktore javnih preduzeća i prosledi Skupštini na glasanje, Marina Janković, dosadašnji sekretara Gradskog veća, predložena Skupštini za mesto načelnika Službe za poslove Gradskog veća.

Tajna sednica.... Foto: Južna Srbija
Tajna sednica.... Foto: Južna Srbija

Iako se održavnje sednica Gradskog veća uredno najavljuje na zvaničnom sajtu Grada Niša i putem mejla medijskim redakcijama, današnje zasedanje je ostalo "tajno", što na već uzavrelu situaciju u gradu, baca još veću sumnju.

Na današnjem "tajnom" većanju gradske vlade, doneta je odluka da se dosadašnji sekretar Gradskog veća, Marina Janković, preimenuje u načelnika Službe za poslove Gradskog veća, saznajemo nezvanično.

Iako provereni izvor portala Južna Srbija Info uverava da se suštinski ništa neće promenti, da je sve legalno i da je to moralo da se obavi zbog nove organizacije Gradske uprave, ovo ekspresno zasedanje baca senku na ovakvu odluku, tačnije na vreme kada se ona realizije, naročito sada, kada bi Gradsko veće moralo da završi svoju obavezu i konačno prosledi komisijsku odluku o kandidtaima za direktore javnih prduzeća u Nišu.

Da li će načelnica imati i širu listu ovlašćenja, nismo uspeli da saznamo... 

(ex temopre: lat. medicinski izraz, "odmah" smesta", "hitno", "pod hitno")


#   Gradsko veće   sistematizacija   Marina Janković   Komisija za izbor direktora
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima