Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Večeras jedan sat za planetu

rssBookmark and Share

19.03.2016. Južna Srbija Info, Belami portal, wwf.rs

Svetski fond za prirodu, organizuje akciju Sat za našu planetu koja će se održati deseti put u svetu, a osmi put u Srbiji.

Večeras jedan sat za planetu

Danas, 19. marta 2016. godine u 20.30 časova u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, biće isključena svetla na jedan sat – „Sat za našu planetu”. Od nastanka 2007. godine u Sidneju, ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko 2 milijarde ljudi iz preko 7000 gradova iz 172 zemlje sveta. U Srbiji se 2015. godine ovoj svetskoj akciji pridružio 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

Sat za našu planetu je globalna kampanja u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti  po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Akciju ove godine podržava Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Gradska uprava Grada Beograda, Gradska uprava Grada Novog Sada kao i brojne organizacije, kompanije i pojedinci.

Niš

Akcija pod nazivom “Sat za našu planetu” biće obeležena u i Nišu večaras sa početkom u 20 sati u amfiteatru na nišavskom keju. Pripremljen je prigodni program, plesni i horski nastupi, niški bendovi i drugi, dok je samo gašenje svetala predviđeno u periodu od 20 do 21.30 sati. Aktivnosti će biti realizovane od strane Grada Niša, OCD Prostor – CEM, brojnih organizacija civilnog društva, Gradskih opština, javnih i privatnih preduzeća, kao i brojnih škola. Svetla će biti upaljena u 21.40 sati.

Nišlije koje budu u to vreme na nišavskom keju mogu se zabaviti uz Rocky Road Band, i prisustvovati isključivanju svetala. Na samom otvaranju manifestacije govoriće predstavnik Zavoda za zaštitu prirode, Danko Jović, a Nišlijama će se obratiti i predstavnici grada Niša.

Nakon toga uslediće recital, Eko-edukativna predstava “Voda” koju su pripremili učenici OŠ “Stefan Nemanja”, nastup Akademskog ženskog hora SKC-a, Plesna grupa “Revolution”, scenski nastup umetnice Dunje Ćirić i Dimitrija Savića.


#   struja   ekologija   Gradska uprava   Ministarstvo prosvete   Ministarstvo poljoprivrede   amfiteatar   Stefan Nemanja   Sat za našu planetu       Nišavski kej       Svetski fond za prirodu   sekretarijat
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima