Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje posetilo 35 novinara iz inostranstva i Beograda

rssBookmark and Share

Vranje 29.03.2011. Izvor: Danas

U Pčinjskom okrugu do juče je u trodnevnoj poseti boravila grupa od 35 domaćih i stranih novinara, saopštila je informativna služba grada Vranja.

Vranje posetilo 35 novinara iz inostranstva i Beograda

U grupi poslenika javne reči bili su akreditovani novinari pisanih i elektronskih medija iz Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije, Austrije, Grčke, Španije, Turske, Rusije, Bugarske i Kancelarije za medije Misije OEBS, domaćih informativnih kuća RTS-a, B 92, Prve, Tanjuga, Bete, Politike, Blica, Večernjih novosti i predstavnici Izvršnog odbora NUNS-a i Medija centra iz Beograda.

U sali Načelstva organizovan je prijem za novinare kojima se obratio načelnik Pčinjskog okruga Budimir Mihajlović, koji je govorio o privrednoj i ekonomskoj situaciji na jugu Srbije. Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić je prisutne upoznao sa istorijom i kulturnim nasleđem Vranja, kao i sa realizovanim projektima i kapitalnim investicijama realizovanim u saradnji sa domaćim i stranim partnerima. Zamenik gradonačelnika dr Igor Andonov i predsednik Skupštine dr Slobodan Stamenković govorili su o turističkim potencijalima Vranja i o tome kako funkcioniše multistranačka lokalna skupština.

Potom su predstavnici rukovodstva Grada odgovarali na pitanja novinara koje su najviše interesovali međuetnički odnosi na jugu Srbije i problemi u privatizovanim firmama. Odgovarajući na jedno od pitanja novinara, zamenik gradonačelnik dr Igor Andonov je rekao da je u kontaktu sa italijanskom ambasadom sa kojom se pregovara o održavanju „Nedelje italijanske kulture“ u Vranju.

Novinari su posetiti i manastir Prohor Pčinjski, opštine Preševo i Bujanovac i vojnu bazu „Jug“. Organizator posete je bio Medija centar iz Beograda, uz podršku Fonda za otvoreno društvo i logistiku „Novina Vranjske“ i Medija centra iz Vranja.

Umrežene mesne zajednice

U okviru programa Iksčejndž 3, nedavno je potpisan Ugovor o realizaciji projekta E - uprava.vranje.rs dostizanje standarda informacionog društva“. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Bobana Stankovića, projekat predviđa nabavku i ugradnju „serverske sobe“, instaliranje DMS sistema i povezivanje 15 mesnih zajednica sa centralnim sistemom, kako bi građani brže i lakše ostvarivali svoja prava. Ukupna vrednost projekta je 164.000 evra. Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić, a govorili su potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić, šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer i Saša Paunović, predsednik Stalne konferencije gradova i opština.


Komentara: 0


#   Vranje   Bujanovac   Budimir Mihajlović   manastir   Prohor Pčinjski   Slobodan Stamenković   Miroljub Stojčić   Igor Andonov   mesne zajednice
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima