Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zahvalnost Velikoj Britaniji za podršku mladima u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 08.03.2019. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Darko Bulatović razgovarao je danas u Gradskoj kući sa Nj.E. ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom,koji je u dvodnevnoj poseti Nišu u okviru akcije ''Pop up'' koju ova ambasada po prvi put organizuje upravo u našem gradu.

Zahvalnost Velikoj Britaniji za podršku mladima u Nišu

Bulatović je gostu iz Velike Britanije zahvalio za, kako je rekao, ''divnu akciju u koju su uključeni i naši mladi sugrađani. On je upoznao ambasadora Kifa sa brojnim projektima na čijoj se realizaciji radi u gradu, od infrastrukturnih objekata do naučno tehnoloških i obrazovnih sistema, čiji je cilj, kako je rekao Gradonačelnik, da stvore uslove za poboljšanje kvaliteta života i standarda naših građana.

Ambasador Denis Kif je gradonačelniku preneo svoje zadovoljstvo onim što je video i doživeo tokom boravka u Nišu i poručio da su mogućnosti za saradnju u svim oblastima, od kulture, privrede, obrazovanja i nauke velike, i da Velika Britanija u svakom smislu podržava reformski put Srbije na njenom putu ka Evropskoj uniji.

''Niš i grad Jork su povezani još od Cara Konstantina, a u savremeno doba, svaki stanovnik Velike Britanije može biti samo zahvalan građanima Niša na prijateljstvu i savezništvu koje datira još od Prvog Svetskog rata, o čemu svedoči i groblje na kome su sahranjeni britanski vojnici poginuli na ovim prostorima, ali i činjenica da je Tomas Lipton, još pre jednog veka proglašen počasnim građaninom Niša'', rekao je Ambasador Kif.

Prijemu je prisustvovala i Nišlijaka Lena Jovanović (17) iz niške Gimnazije "Bora Stanković", kojoj je, zahvaljujući pobedi na konkursu koji je raspisala Ambasada, pripala čast da dva dana bude u ulozi Ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva


#   Niš   Bora Stanković   Darko Bulatović   Denis Kif   Velika Britanija
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima