Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

#HillsUp: Treći dan festivala

Bookmark and Share

17.07.2016. Saša Marković Gidra

Drugi dan HillsUp festivala je bio podnošljiv.
Konačno se njeno visočanstvo „kiša“ smilovala i omogućila lepo veče na Tićkom polju.

#HillsUp: Treći dan festivala

Večerašnji program otvorili su rok veteran, Električni orgazam sa svojim standardnim repertoarom i dobro znanim hitovima kroz ceo tok karijere, kao što su „Da si tako jaka“, “Bejbe, ti nisi tu“, „Kapetan Esid“ ili „ Debela devojka“. Tokom njihovog nastupa sve vreme je padala sitna kišica, ali to nije smetalo da se masa dobro zagreje i raspoloži uz hitove „ gra rokenrol cela Jugoslavija“ i „Spojimo se sad“.

Nakon Orgazma na scenu se pojavljuje "Bog" i zaustavlja kišu. Bivši haustorovac, koga svi ovde dobro poznaju i smatraju za božanstvo, do sada je ovde ostavio najbolji utisak i napravio pravo remek delo na Tićkom polju. Darko Rundek je sa svojim kargo saputnicima Izabelom i Ducom priredio magičnu i nezaboravnu noć.

Dobro poznati stari hitovi u miksu sa novim pesmama zvučale su čarobno, pogotovo za mladež koja je dominirala u prvim redovima i na moje oduševljenje pevala horski svaku pesmu. Bila je to noć „Apokalipsa“, “Makedo“, „Ruke“ ili „Uzalud pitaš“. Nakon planiranog nastupa Zlatiborom je odjekivao eho „BIS, BIS, BIS” kakav se ovde, po rečima organizatora, nije čuo nikad. Naravno, Darko je to ispoštovao i priredio pravo ludilo bonus pesmama „Šejn“ i „Šal od svile“.

Posle ponoći usledili su totalno drugačiji zvuci iz ravnice koji su razdrmali zlatiborske predele. Energični Novosađani svoj nastup započeli su “Elitom “, a onda nastavili nastup sa dobro poznatim stvarima kao što su “Sama”, “10 godina”, ”Hiljade”, a svoj nastup završili “Putem Beznađa”, koji je razbucao čitavo Tićko polje.

Na kraju je sve ispalo dobro, lakše se sinoć disalo, bilo je i duplo više ljudi. Domaćin ljubazan i gostoprimljiv prema novinarima. 

Idemo dalje, večeras je završno veče, čekaju nas “Divlje jagode”, “357” i Beogradski sindikat. 

P.S valjda večeras neće biti kiše


#   rok muzika   Zlatibor   HillsUP festival   Električni orgazam   Darko Rundek   Ritam nereda   električni
HillsUPFestival @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima