Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава

За 24 сата три особе преминуле од коронавируса, заражене још 44 особе, укупно 785ЦИНС: Мање плате здравственим радницима у самоизолацијиУ два одвојена случаја пронађена тела мушкaрца и жене у НишуВулин у Нишу: Ову пошаст победићемо само ако сваки становник Србије буде одлучио да је победиОстани код куће - брини о себи и другимаЖена из Ниша четврта жртва коронавируса у СрбијиИ у тешком данима хуманост на делу: Намештај за породицу Миљковић


У Србији је потврђен укупно 741 случај оболелих од Ковида-19. Према последњим подацима са јучерашње редовне конференције, регистровано је 13 преминулих особа, док је данас преминуо владика ваљевски Милутин. Стигло је још 90 тона медицинске заштитне опреме.
Припадници Министарства унутрашњих послова, по налогу oсновног јавног тужиоца, ухапсили су Д.Ђ. (1986) из околине Лесковца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене радње у покушају.
Здравствене институције Косова немају могућности да надгледају стање са корона вирусом у српским срединама, зато што надлежне институције из тих средина које функционишу у српском систему не обавештавају званичну Приштину о случајевима позитивним на ЦОВИД-19.
С обзиром на озбиљност растуће здравствене кризе изазване врусом COVID-19, убрзано ширење инфекције и раст смртности, Савез за Србију Ниш сматра да јавни интерес налаже да командант Штаба за ванредне ситуације у граду Нишу, Дарко Булатовић, треба да се обрати грађанима Ниша и да у редовним обраћањима износи истините информације о тренутној здравственој ситуацији у…
Председник Александар Вучић изјавио да је у пакету мера за опоравак српске привреде, погођене коронавирусом, више од пет милијарди евра. Најавио да ће се за мала и средња предузећа исплатити минималне плате за три месеца. Размишља се и о помоћи сваком пунолетном грађанину у износу од 100 евра.
Фабрика у Сенти у недељу је покренула производњу квасца, који би у продавницама могао да се нађе већ у уторак или среду, најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић, гостујући на РТС-у.
Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски представила је туристичка богатства и потенцијале југа и истока Србије на скупу на којем је презентован ИПА пројекат под називом „Повећање туристичке атрактивности Софије и Ниша“.
Најбољих 90 студената нишког Универзитета добило је ваучере за одлазак на Копаоник и ски обуку.
Народно позориште Ниш вас обавештава да је Фестивал „Театар на раскршћу“, који је требало да се одржи од 12.3. до 19.3.2020., одложен и да ће се одржати у септембру ове године.
Министарство здравља ће испитати сваки случај здравствених радника којима је најављено смањење плата у самоизолацији, кажу за ЦИНС у Влади Србије.
Град Лесковац добио је још једно ново обележје. На мосту код Зелене пијаце, тзв. висећем мосту, постављена је декоративна, метална конструкција на оба краја моста која поприма обличје срца.
Влада Републике Србије донела је на данашњој седници најновије мере за спречавање ширења вируса COVID-19, међу којима је и одлука да се све мере самоизолације продуже са 14 на 28 дана, а да се викендом забрана кретања уведе од 15 часова.
Начелница Нишавског округа и чланица ГО СНС Драгана Сотировски гостовала је у емисији "Одгвоворни" на РТВ Белами
"Још једном апелујем на све вас, а све у циљу да ову непријатну ситуацију пребродимо на што безболнији начин. Ситуација у земљи није нимало наивна, па све нас, молим да је и озбиљно схватимо", упозорава др Иван Минић, постдипломац нишког Универзитета и млади научник из Ниша.