Јужна Србија Инфо
cirilica | latinica
Оглас је истекао или не постоји

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије

Зна ли Вучић куда иде нишки СНС, кроз "демократско" паковање већине нестручних?У селу од 50 мештана крај Куршумлије, Радовановићи чувају 400 овацаIn memoriam Иван ЈовановићНародна странка у Нишу тражи одговорност за рушење зида у новом Клиничком центруРасветљен случај крађе виљушке из 13. века у Врању: Скитница однела вредан експонатСтари рецепти југа Србије: Пуњене суве паприке са месом на старински начинНовица Тончев осуђен до годину дана условно због насилничког понашања


Градоначелник Ниша Дарко Булатовић са сарадницима угостио је јуче у Градској кући делегацију из француске области Жиронд на челу са делегатом Савета департмана за питања Европе и децентрализоване сарадње Жак Респоом.
Цариници на граничном прелазу Прешево су, 16. новембра 2017. године, у сарадњи са полицијом, спречили покушај износа преко 3,5 милиона непријављених норвешких круна (нешто мање од 400.000 евра).
У оквиру прославе Дана вида Копнене војске и Дана рода пешадије, у нишком Дому војске синоћ је одржана свечана академија којој су присуствовали изасланик председника Републике Србије Никола Селаковић, министар одбране Александар Вулин, начелник Љубиша Диковић са сарадницима, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, представници Града Ниша..
Демократска странка, Српски покрет Двери, Народна странка само су неке од политичких организација у Нишу које су медијима упутиле допис у коме осуђују вандаски чин паљења аутомобила заменика градоначелника Ниша, Милоша Банђура.
Домаћа валута не престаје да јача и јуче је средњи курс динара био 118, 8 динара за један евро. То је 0, 3 одсто више него месец дана раније и 3, 6 одсто него пре годину дана. Тренд јаког динара траје од лета и сада нема назнака да ће вредност домаће валуте да ослаби.
Куршумлијско село Тмаву последњих деценија многи су напустили. Међу реткима који су остали је породица Радовановић која обрађује више од 50 хектара земље и имају фарму са 400 оваца.
На овогодишњем националном конкурсу за избор „Изузетне дестинације Европе у Србији – ЕДЕН 2017.“ стигло је укупно 28 пријава, од чега 26 важећих. Kонкурс је спровела Туристичка организација Србије, а тема избора била је „културни туризам“. Посебан нагласак стављен је на материјално културно наслеђе на листи непокретних добара Републичког завода за заштиту споменика културе, на листи УНЕСKО културне баштине и у оквиру тематских културних рута.
Представници пројектантске куће ,,КАПАПРОЈЕКТ" из Ниша одржали су презентацију идејног архитектонског решења за изградњу и уређење дела Спортско-рекреативног центра у Врању, а на захтев Града Врања, као инвеститора и на основу додељеног уговора.
У прокупачком Дому културе „Радивој Увалић Бата“, 29. новембра у 20 часова, биће одржан концерт европског првака у класичној хармоници Душана Секулића.
Поред Клиничког центра и Дома здравља, грађани ће моћи да обаве лекарске прегледе и у нишкој Војној болници у суботу 18. новембра, од 8 до 14 часова. Прегледи су бесплатни и за њих није потребна здравствена књижица.
Без имало претеривања, Зајечар ће 2. децембра бити техно престоница источне и јужне Србије!
Град Врање наредне године обележиће велики јубилеј, 140 година ослобођења од Турака. Тим поводом одржана је конститутивна седница Организационог одбора, којом је председавао градоначелник Врања др Слободан Миленковић.
Једна од првих ствари које научите у НАСА гласи: не пратите вести у медијима. У НАСИ су телевизори искључени.
За врањску фабрику Јумко (основана је 60-их година прошлога века као Памучни комбинат Врање) процес приватизације започет деведесетих година, није донео ништа добро. Напротив, пословање компаније кренуло је силазном путањом.