Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од незаборавног искуства до добре зараде

Bookmark and Share

08.02.2018. Никола Стојановић

Путовање за памћење и зарада никако не иду једно са другим, зар не? Када се помисли на неко путовање, ту се подразумева и да се потроши новац на аранжман, катру, смештај, храну и остале трошкове и свакоме путовање испразни џеп.
Међутим, студенти имају прилику да пропутују, виде мало другачијег света и да притом зараде новац уз програм Work and Travel. Додуше, није да сад се само спакују и одлазе на пут, без имало трошкова.

Од незаборавног искуства до добре зараде

Уколико нисте имали прилику да се упознате са програмом Work and Travel, онда би требало да знате да су посредничке агенције важне када је одлазак на привремени рад у Америку у питању. Наиме, агенције обезбеђују послодавца, смештај и добијање визе, а да би вам све то омогућили морате да им платите. Наравно, ви морате нешто да уложите да бисте нешто и заадили. То је такозвани почетни цапитал који би требало да имате ако планирате да одете на културну размену у Сједињене Америчке Државе. 

Прилику да опробају своје способности и испитају своју сналажљивост имају студенти старости до 28 година. Уколико се одлучите на овај корак, треба да знате да путујете на 5 месеци у САД и тамо ћете имати прилику да радите и путујете. Мало ћете да зарадите, а мало и туристички да обиђете земљу о којој сте можда сањали. 

Wоrk and Travel програм студентима нуди прилику да се запосле у ресторанима, кафићима, хотелима, продавницама и маркетима, али и у одмаралиштима и хостелима. Већима студената када оде на посао, у складу са својим радним задацима и одговорности, покушају да нађу и додатни посао како би више новца зарадили. Препорука је да се определите за мања туристичка места како бисте имали довољно слободног времена или за други посао или за себе. Ако изаберете место које је популарно, већи обим посла ћете морати да обављате, а уједно ће вам и требати више времена за одмор, па тако вам неће бити до додатне зараде. Све релевантне информације везане за програм Wоrk аnd Тravel можете пронаћи на сајту Ideas.

Највећи сан – Пут у САД

За многе је одлазак у Америку највећи сан, јер није баш лако одлучити се на путовање преко океана. Далеко од породице и куће, далеко од пријатеља и момка или девојке, а опет тамо где сте можда баш желели да одете. Треба искористити шансу коју Work and Travel пружа, јер ћете доживети незаборавно искуство, а уједно и осамосталити се и бити принуђени да се сами сналазите у непознатој земљи са другачијим људима и начином живота. Није да ћете баш за све морати да се сналазите, јер ће вам бити обезбеђен смештај и посао, али комуникација са колегама и клијентима прилика је да се покажете на радном месту.

Можда вам у почетку неће бити јасно шта вам је колега промрмљао на не баш течном енглеском језику, јер је и он студент који је дошао на размену, али временом ћете се уходати и неће бити проблема у споразумевању. Ве су то неке почетне потешкоће које се дешавају и на сваком другом послу, само је разлика у томе што не комуницирате на матерњем језику и колеге нису исте националности, а посао је као и сваки други. Зато, полако и стрпљиво, јер Work and Travel програм и треба да буде прилика да научите на само о другима, већ и о себи.

Коментара: 0


#   зарада  путовање  work and travel
@
[ Додај коментар ]