Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Три ствари о којима треба да размишљате приликом комплетног реновирања стана

Bookmark and Share

16.01.2018. Никола Стојановић

Реновирања стана се увек ради са једним главним и конкретним циљем. Желимо да променимо нешто из корена и зато улажемо у наш дом и побољшање простора у којем живимо.

Три ствари о којима треба да размишљате приликом комплетног реновирања стана

И пре него што кренете са комплетним реновирањем треба да размислите о неким стварима, које ће касније бити теже да спроведете. Наиме, одређене радове је најлакше урадити у процесу изградње куће или стана, али такође и приликом комплетног реновирања стана. 


Постављање изолације 

Изолацију би најбоље било да постављате приликом реновирања стана. Наиме, у случају постављања унутрашње изолације најбоље би било да тај посао обавити када сте решили да обавите и многе остале ствари, односно радове. Тада ћете свакако одвојити одређено време, ситуација ће свакако бити ванредна у вашој кући и сви ћете бити спремни за промене. 

Уколико једну ствар, односно једну врсту радова урадите сада, а другу након одређеног времена, то ће вам само одузети ваше време, више ћете се изморити и можда ће вас и више коштати. Зато је најбоље што више радова обавити ођедном. Односно, добро је да обавите што више већих радова ођедном, а касније ћете уређивати остале ситнице. 

И када је у питању постављање спољне изолације, добро би било да то радите у комбинацији са осталим радовима. Распоредите тачно колико вам је дана потребно за све радове, прионите на посао, посветите се максимално и гледајте да то завршите у што краћем временском периоду, како бисте касније могли да уживате. 


Унутрашњи радови 

Под унутрашњим радовима подразумевају се многе ситнице, које би најлакше било да завршите приликом реновирања. Ту подразумевамо на пример промену паркета и прављање простора за многе друге елементе. Уколико на пример желите да након реновирања ваш ТВ поставите на зид онда би требало да размислите о месту где ћете поставити носаче за телевизор. 

Постављање носача за телевизор је једноставан посао и могуће је поставити носаче за телевизор и након реновирања. Међутим оно што је кључна ствар јесте зид на који би требало да се поставе носачи за телевизор. 

Дакле, у том смислу би требало да размишљате о структури зида на страни на којој ће се налазити носачи за телевизор. Та страна зида мора да буде другачија, мора да буде од мекших материјала,  односно само тај део зида треба да буде од другачији материјала, лакших за бушење.

На тај начин ћете оштетити ништа више, само ћете поставити одличну основу за носаче за телевизор. Дакле, нећете морати да бринете да ли ваш зид може да издржи тежину било ког телевизора, уколико претходно поставите ствари на овај начин. Тада ћете моћи да изаберете који год хоћете ТВ, а самим тим и било које носаче за телевизор. 


Уградња подног грејања 

Као што је то случај и са уградњом унутрашње изолације, тако је исто и са уградњом подног грејања у току великих радова и генерално комплетног реновирања стана или куће. Многи ваши планови могу да се поремете уколико напрасно одлучите да уградите подно грејање. 

Зато овај процес треба да планирате у складу са свим осталим процесима у вашем дому. Дакле, планирајте извођење и многих других радова, када планирате и уградњу подног грејања. 

Коментара: 0


#   грејање  станови  реновирање  изолација
@
[ Додај коментар ]