Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Четири одличја на Отвореном првенству Карловца

rssBookmark and Share

01.06.2014. КБС Наисус

На Отвореном првенству Карловца трочлана екипа КБС Наисус-а освојила је четири одличја - једну златну, две сребрне и једну бронзану медаљу.

Четири одличја на Отвореном првенству Карловца

У граду на четири река 24.маја текуће године одржано је међународно такмичење - Отворено првенство Карловца, које је под патронатом амбасаде Кореје у Хрваткој обележено и као 1. КУП амбасадора Кореје. Поред челника града и амбасадора Кореје, који су званично отворили такмичење и пожелели успех свим присутнима, исто је окупило близу 850 теквондиста из чак 17 земаља и 95 клубова. Осим Хрватске као домаћина, такмичари су били представници и: Албанија, Алжир, Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Мађарска, Ирак, Италија, Јужна Кореја, Луксембург, Црна Гора, Румунија, Словачка, Словенија, Република Српска и наравно Србија.

- Ово ми је прво међународно такмичење па сам задовољан са једне стране својим наступом а са друге успехом. Иако сам са 6:5 победио Санди Пуљака (ТК "Ожаљ" - Хрватска), мишљења сам да је судијама промакло неколико техника у пределу главе, којима бих победио Ioan Fodor (ТК "И.Т.Т." - Румунија), а који је освојио златну медаљу. - рекао је Немања Митровић, освајач бронзане медаље.

Након освајања Првенства Србије за пионире и јуниоре, Александра Аћимовић је освојила овог пута чак две сребрне медаље и то у конкуренцији јуниорки (до 59кг) и сениорки (до 57кг). Искуство које је млађана Александра стекла на овом такмичењу, биће јој преко потребно на наредним такмичењима која је очекују. У техничкој дисциплини Клуб је представљао Урош Митровић, наступивши у конкуренцији кадета како у стандардним тако и формама слободног стила. У стандардним формама услед веома јаке конкуренције, Урош није успео да се окити медаљом те је заузео неславно 5.место. Далеко бољи резултат је постигао у конкуренцији форми слободног стила те се попео на највиши степеник пиједестала, освојивши златно одличје.

- Иако је Урошу измакла друга медаља те да су и Немања и Александра могли и бољи резултат да направе, задовољан сам постигнутим. Четири одличја на овако квалитетном такмичењу, које се више од 45 година организује те је сама амбасада Кореје покровитељ, нимало није за потцењивати. Такође, морам напоменути да је Мирослав Брежан (8.ДАН), као главни зачетник ове манифестације, искористио свој углед те позвао све учеснике и гледаоце да на самом такмичењу донесу какву помоћ. Иста ће бити раздељена онима које је задесила катастрофална поплава, без обзира да ли се ради о Србији, Хрватској или Републици Српској. Успех КБС Наисус-а у Карловцу посвећујемо онима који су на својој кожи осетили поплавну катастрофу и још једном најавим хуманитарну акцију - ПОМОЗИ И ТИ. - завршио је први човек КБС Наисус-а - Небојша Анђелковић.

 


#   Наисус КБС   теквондо   Црна Гора   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   Јужна Кореја   Босна и Херцеговина   Република Српска   Немања Митровић   Отворено првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима