Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Друга лига: Морава “пресушила” у Пироту, Стаменковић МВП

rssBookmark and Share

Лесковац 17.11.2014. извор: кошарка24

У седмом колу Друге мушке лиге Србије најубедљивји је био Пирот, Младост ЗЕ је наставила стопроцентно, док се Колубара налази на последњем месту као једини тим који не зна за победу у лиги.

Друга лига: Морава “пресушила” у Пироту, Стаменковић МВП

Пирот је у овом колу друга екипа из "дуета" која је убацила преко сто поена, као и други тим са скором 6-1. Пироћанци су у својој хали осрамотили Мораву најубедљивијим тријумфом у седмом колу, било је 104:59. Тим из Владичиног Хана је у првом полувремену убацио мање поена него у наредне две четвртине посебно, само 14. После плус 37 из првог полувремена, домаћој екипи није било потребно још пуно труда да овај меч приведе крају и слави.

Александар Живојин Даниловић је био најбољи у победи Пирота, он је уписао 27 поена и седам скокова, док су се још истакли Рашић и Филиповић са 21, односно 17 поена, као и неизоставни вођа Пироћанаца Санел Мукановић који је за 23 минута игре седам скокова, три украдене лопте и четири поена. Милан Миленковић је предводио Мораву са 27 кошева и пет скокова.

Победом над Слободом, 83:76, Напредак је након седмог кола четврти на табели, пошто има најбољу кош разлику у конкуренцији тимова са два пораза. Копривица, Пашајлић и дружина су меч отворили серијом 1:8, али је уследила боља игра домаћег тима која је трајала до полувремена. На девет минута до краја меча тројком Кнежевића Слобода је стигла до минус два, али гостујући тим није имао снаге да преокрене.

Светозар Стаменковић је доминирао тереном, он је меч завршио са 30 кошева, 11 скокова и три асистенције. Већ поменути Милош Копривица и Мирослав Пашајлић су пружили одличне партије, али је то било недовољно за шесту победу Ужичана. Копривица је имао 20 кошева, док је Мирослав Пашајлић убацио 18 и имао осам скокова и седам асистенција.

"Ово је само једна утакмица, можда ово звучи по мало препотентно од мене, али заиста нисам претерано срећан, имао сам и бољих партија и резултата. Момци из Слободе су врло млади и уиграни, доста смо се намучили и добро је што смо успели да им сломимо отпор на крају утакмице. Као што сам већ рекао, што се моје партије тиче, више бих волео да имамо две победе више а не да истичем ја или било ко други." рекао је МВП седмог кола, Светозар Стаменковић из Напретка.

Здравље је у овом колу претрпело трећи везани пораз, у том мечу је резултатом 96:83 победио Срем. Исход целе утакмице се свео на другу четвртину у којој су домаћини разбили Лесковчане са 35:20, до краја меча су чували резултат што им је полазило за руком. Екипу из Сремске Митровице је предводио Ђорђо Ђорђић који је постигао 31 поен, Драшковић и Секулић су такође били добри са 18, односно 16, кошева. Никола Ристић је након не толико добре роле против Пирота у претходном колу у овом мечу уписао 22 поена и осам украдених лопти.

Табела Друге мушке лиге Србије: Младост ЗЕ Адмирал (7-0), Беовук 72 (6-1), Пирот (6-1), Напредак (5-2), Слобода (5-2), Војводина (5-2), Срем (4-3), Пролетер Нафтагас (3-4), Здравље Лесковац (2-5), Плана Хардекс (2-5), Младост СП (2-5), Меридиана (1-6), Морава (1-6) и Колубара ЛА 2003 (0-7).

Тим седмог кола: Светозар Стаменковић (Напредак, индекс 41), Александар Радуловић (Младост ЗЕ Адмирал, индекс 36), Стефан Атанацковић (Пролетер Нафтагас, индекс 32), Никола Ристић (Здравље, индекс 32) и Милош Мирковић (Војводина, индекс 31). 


#   Лесковац   Пирот   Алексинац   кошарка   Владичин Хан   Морава КК   Здравље КК   Милан Миленковић   Пирот КК   Напредак КК   Светозар Стаменковић   Александар Живојин Даниловић   Александар Радуловић
@ZdravljeKK @KKNapredakAl @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима