Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ФК "Раднички" изашао из блокаде

rssBookmark and Share

27.06.2016. Јужна Србија Инфо

Фудбалери Радничког приводе крају први део припрема који је обављен на Чаиру. Од понедељка 27. јуна, играчи нишког суперлигаша одлазе у Брзеће, своју прошлолетошњу базу, где ће наставити са тренинзима.

ФК "Раднички" изашао из блокаде

Нишлије ће на Копаонику имати четири провере, а у суботу ће, два дана пре одласка у хотел „Јуниор“, проверити тренутну форму у дуелу са крушевачким Напретком.

Више о свему овоме, као и о актуелностима у прелазном року, било је речи на данашњој конференцији за новинаре.

Шеф стручног штаба Милан Раставац рекао је да се ствари одвијају утврђеним распоредом, прелиминарни разговори са појачањима већ су обављени, а у наредним данима, најкасније до понедељка, очекује се да нова лица ставе параф на уговоре са Радничким. Осим играча, такође се очекује и да Раставац у наредних неколико дана стави потпис на наставак сарадње са Радничким.

Наше активности одвијају се утврђеним планом, позитивна је атмосфера и верујем да све иде у добром смеру. Желимо да наставимо истим темпом и да очувамо континуитет, а одласке да надоместимо адекватним појачањима. Такође, желимо да оставимо простор за развој и играње млађих играча од којих очекујемо да донесу нешто више у следећем периоду. Били смо на Копаонику и прошле сезоне и услови су нам познати, а кроз припремне утакмице и појачан интензитет рада очекујемо да спремно дочекамо почетак првенства – поручује Раставац.

Председник Радничког Радан Илић са великим задовољством је истакао да је Раднички регулисао све обавезе које је имао према Арбитражном суду и дисциплинској комисији Фудбалског савеза Србије, у висини од 10.100.000 динара и да Нишлије, након нешто више од годину дана, поново могу да региструју нове играче.

Даљи планови клуба су да обезбедимо средства за нова појачања, са којима смо у разговору. Данас смо се договорили и са шефом стручног штаба, а све одлуке верификоваћемо вечерас на Управном одбору – најављује први човек нишког суперлигаша.
А након Александра Јовановића који је отишао у Данску, још један фудбалер Радничког могао би ускоро да оствари трансфер. За нападача Марка Мркића интересовање су показали многи клубови, поручује председник Радничког, а неки од њих долазе из Данске, Молдавије и још неких земаља.

У клубу смо донели одлуку да минимално обештећење за које бисмо уступили права на Марка Мркића износи 120.000 евра. Многи клубови показали су интересовање, а уколико до трансфера дође, новац ћемо употребити за довођење нових играча. Након вечерашње седнице открићемо и имена евентуалних појачања – каже Илић.
Председник Радничког је истакао жаљење што нишки клуб није у могућности да комплетно санира терен Чаира, али је додао и да је добио уверење челника ФСС, да ће Раднички на коришћење добити машине из Старе Пазове, како би травната подлога била што боље припремљена за нову сезону која почиње 23. јула.

Раднички ће сутра од 18 часова на Чаиру играти прву пријатељску утакмицу, а противник ће им бити Напредак из Крушевца.

Остале припремне мечеве на Копаонику Раднички ће играти са следећим противницима:

30.06. Раднички – Бачка (Бачка Паланка);
04.07. Раднички – Нови Пазар;
08.07. Раднички – Радник (Сурдулица)
12.07. Раднички – Сутјеска (Никшић).

fkradnickinis.rs


#   Раднички ФК   Нови Пазар   Милан Раставац   Радан Илић   Бачка Паланка   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима