Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гимназијалци нишког “Сремца” одлазе на светско првенство

rssBookmark and Share

08.12.2014. В.Петровић, Јужна Србија Инфо

Мушка кошаркашка екипа Прве нишке гимназије “Стеван Сремац” после освајања првог места на државном првенству одлази на Светско школско првенство које се одржава априла 2015.године у Француској

Гимназијалци нишког “Сремца” одлазе на светско првенство

Сви се надају да понове успех рукометашица ове школе које су пре неколико година на истом такмичењу освојиле сребрну медаљу

Постали су прво прваци града Ниша. Онда су победили и на регионалном такмичењу све противне да би постали и државни прваци, а сада се припремају за одлазак на Школско светско првенство у кошарци које ће се одржати априла идуће године у Француској, у граду Лимож. На Светском школском првенству у кошарци Нишлије ће представљати екипа у истом саставу која је и на државном освојила прво место. На паркету ће се наћи гимназијалци Никола Спасов, Милан Сурлић, Алекса Степановић, Петар Бурсаћ, Алекса Џунић, Војислав Илић, Душан Шћекић, Миша Милојевић, Филип Милошевић и Стефан Радојковић. Гимназијалци су се за такмичење припремали са професорицом физичког васпитања Марином Милојевић.

Мушка кошаркашка екипа Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“ постала је првак Србије на државном такмичењу у Вршцу, одржаном 2. и 3. децембра. Током државног такмичења Нишлије су победиле четири своја противника. Тако су доказали да су најбољи и Србији и да су спремни и за већа такмичења. Овог пута је то Школско светско првенство у Француској где ће покушати да покажу шта знају у знатно јачој конкуренцији екипа из целог света.

''Сви смо се потајно надали и веровали да можемо до пехара и првог места. Сваку утакмицу смо одиграли као да је пресудна, дајући максимум од себе и доказали смо да имамо заиста квалитетне играче. Најважнију препреку до светског првенства смо савладали и сада нам остаје још да се добро припремимо за нове изазове који су озбиљнији”, казала је за медије тренер победничке екипе Марина Милојевић, некада и сама кошаркашица, а сада професор физичког васпитања у Првој нишкој гимназији “Стеван Сремац” у Нишу.

Првог дана нишки гимназијалци поразили су гимназију из Смедеревске Паланке разликом од 12 поена, а потом су на узбудљивом мечу победили „Пету економску школу“ . Другог дана, када им је већ било обезбеђено треће место, у надметању три најбоље екипе победили су ЕТШ „Раде Кончар“ из Београда, а затим у тесној утакмици гимназију из Вршца.

''Јако је тешко играти на републичком такмичењу јер се утакмице играју једна за другом без одмора. То значи да играчи морају да имају довољно снаге да одиграју по две утакмице дневно са малом паузом између мечева“,објашњава Марина Милојевић.

Бивша репрезентативка у кошарци Марина Милојевић, већ има искуства са Школским светским првенством. Већ је освајала медаље на овом престижном такмичењу али са екипом рукометашица које су пре неколико година освојиле сребрну медаљу Школском светском првенству.

''Надам се да ће и кошаркаши успети да понове успех рукометашица са овог такмичења, а у прилог томе иде и податак да је кошарка мој спорт којим сам се бавила. За предвиђање је још рано.Наше је да се добро припремимо па како буде. Била бих задовољна да буде бар нека медаља на Светском школском првенству у кошарци“, искрена је Марина.

    


#   кошарка   Француска   Стеван Сремац   Гимназија Стеван Сремац   Марина Милојевић   прво место   светско првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима