Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кад нема снега - ту је маунтинборд

rssBookmark and Share

Пирот 31.08.2015. Пиротске вести

Промоција маунтинборда у Пироту одржана је овог викенда у организацији Скијашког сноуборд клуба “Стара Планина” И АТБ-клуба из Новог Сада.

Кад нема снега - ту је маунтинборд

Маунтинборд је спортска дисциплина која представља заправо сноуборд у летњим условима, а сноубордери практикују маунтинборд како би одржали кондицију и припремали се за зимску сезону. Међутим, звог своје атрактивности маунтинборд има све више присталица широм света.

У клубу “Стара планина” кажу да је маунтинборд изазвао огромно интересовање међу Пироћанцима, који су могли на делу да виде и четири најбоља возача из САД-а.

Најпре је на Планинарском дому на Градском скијалишту одржана промотивна вожња и егзибиције  гостију и чланова  клуба.

-Пироћанци су видели како то раде професионалци, четири најбољиа возача из Сједињених америчких држава и чланови нашег клуба и АТБ клуба из Новог Сада.

Стотинак Пироћанаца пробало је да вози маунтинборд уз надзор И савете професионалаца-кажу у клубу и додају да су професионални маунтинбордери из САД-а, који су у светском врху у овој дисциплини, одушевљени Пиротом, Старом планином и гостопримством на које су наишли.

Мејсон Мур казао је да је одушевљен Градским скијалиштем и Планинарском домом, као и Старом планином.

- Било је изузетно много деце која су са узбуђењем научила основе маунтинборда. Домаћини су нас одлично дочекали, били смо и на ручку у једном селу на Старој планини и заиста смо одушевљени-казао је Мур.

- Очекујемо већу подршку локалне самоуправе како би смо могли да реализујемо наш полан И програм И можда инвестицију у неку стазу за овај спорт што не захтева велика средства, а има велики број локација у близини града где би се то могло урадити - кажу у овом клубу.

Клуб “Стара планина” одржао је ових дан аи бесплатну школу ролера у оквиру Пиротског културно-спортског лета, која је такође наишла на огромно интересовање малишана.

 


#   Пирот   Стара планина   екстремни спортови  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима