Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Не обезвређујте име Радивоја Кораћа"

rssBookmark and Share

20.02.2015. РТС

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић рекао је у Нишу да не воли када се говори да домаћа такмичења не доносе ништа и да не би требало обезвређивати име Радивоја Кораћа. Потпредседник КСС-а сматра да су потребне промене у Јадранској лиги.

"Не обезвређујте име Радивоја Кораћа"

"Има ли већа награда од тога да знаш да си шампион своје државе или победник Купа? Обезвређујемо нешто наше. Само име такмичења је непроцењиво. Носи име човека који је можда један од три или пет најбољих европских играча свих времена. Немојмо да обезвредимо макар његово име", рекао је Томашевић.

Завршни турнир Купа Радивоја Кораћа почео је синоћ у Нишу.

Пласман у полуфинале Купа су обезбедили Партизан, који је лако савладао Војводину, и Вршац Свислајон, који је направио велико изненађење и савладао Металац.

"Већ првог дана пуна дворана, феноменална атмосфера и прво велико изненађење. Мислим да пре утакмице Металац–Вршац нико није могао да претпостави да ће Вршац пружити тако снажан отпор, а камоли победити. Али, то је кошарка", подсетио је Томашевић.

"Ниш је увек сјајан домаћин. Синоћ смо са људима из клуба Константин и града Ниша причали о томе да направимо неки уговор на три године", додао је Томашевић.

Потпредседник Савеза је на питање ко ће освојити трофеј, одговорио: "Екипа која то највише заслужи."

"Мени је један од најдражих трофеја који сам освојио био управо тај у Купу, први трофеј са Партизаном. Знам колико сам тада био срећан, знам колико ми је значило а тако сада значи и свим кошаркашима. Не волим кад причају да не значи ништа. Који осећај може да се пореди са тим", упитао је Томашевић.

Потпредседник КСС-а је додао и да су све федерације из региона незадовољне Јадранском лигом и истакао да пре свега треба да се промени управљачка стуктура тог такмичења.

"У наредном периоду треба добро да осмотримо где се налази српска кошарка. Очигледно је да нам предстоји турбуленто лето, можда година или две, на релацији Фиба – Евролига – Јадранска лига. Биће прилично бурно. Мислим да знамо у ком правцу желимо да идемо и искрено се надам да ће наша лига добити већи простор од наредне сезоне", нагласио је Томашевић.

Томашевић је на дружењу с новинарима у Нишу, где је у току Куп Радивоја Кораћа, рекао да је "добра ствар то што је Фиба решила да узме ствар у своје руке".

"Мислим да ће Фиба имати велику подршку кошаркашких организација из свих земаља. Очигледно је да су сви људи из федерација незадовољни Јадранском лигом. Сви они желе промене. Мислим да ћемо врло брзо сести и видети у ком правцу желимо да идемо", рекао је он.

"Све федерације су заинтересоване да се нешто промени. Налазимо се на прекретници, а за нас је најбитније да будемо на страни која ће победити", додао је Томашевић.

На питање шта треба да се мења у Јадранској лиги, потпредседник КСС-а је одговорио да је то, пре свега, управљачка структура.

"Управљачка структура није добра. Није добро да о судбини српске, хрватске, словеначке, босанске и македонске кошарке буде одговорно само неколико особа. То, пре свега, треба да буде интерес свих федерација и мислим да ћемо се потрудити да то променимо. Да не откривам много детаља, али се кренуло у том правцу", истакао је Томашевић.

Такмичење у Купу Радивоја Кораћа наставља се сутра, а на програму су полуфиналне утакмице, од 17 часова играју Мега Лекс и Вршац, док се од 21 састају Црвена звезда и Партизан.

 


#   кошарка   јадранска лига   Куп Радивој Кораћ   Дејан Томашевић   Црвена Звезда
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима