Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишлијка Ромина Херодек, једна од најталентованијих спортисткиња

rssBookmark and Share

10.03.2015. Спортска страна Југа

Једна од најбољих спортисткиња своје генерације, Нишлијка Ромина Херодек још увек неодлучна као вансеријиски таленат за гимнастику или плес.

Нишлијка Ромина Херодек, једна од најталентованијих спортисткиња

У базен је ушла 21.ог дана по рођењу, у гимнастици је прве кораке начинила када је имала само пет и по година, у атлетици је од првих школских дана, у скијању је према оцени стручњака изузетан потенцијал, за акробатику на коњу мало ко зна, али је и тамо изузетно атрактивна и запажена, са клизаљкама и на леду, као да је одрасла, прошлог лета је пожелела да лети параглајдингом и све засенила, када уђе у базен изнуди уздахе стручњака који би да се она у потпуности посвети пливању.

Онда је кренула на часове плеса, чула за официјелна такмичења и решила да се и ту опроба и докаже, јер спортски па и сваки други плес, само је за неупућене -лака прича.

Такмичи се за ГК Ниш, нико јој не спори таленат, али никако да одговорни у клубу испрате потребу за бољим стручним радом. На невероватан начин спаја музику и покрете, у тренуцима надахнућа промени део кореографије или вежбе на партеру, као новој чланици УРБАН ДЕНС СТУДИО у Нишу, сама одлучује о костимима, опреми, бојама и детаљима. После само неколико наступа наумила је да стигне не само до титуле државног првака (јуна месеца ће бити одржано у Нишу), већ и да напредује на Светској листи. А да може подсећа њен први наступ на Светском првенству у Прагу, прошле године.

- У Крагујевцу сам у такмичењу сениорки (као најмлађа) освојила 3. место и стекла право наступа на СП. Моја породица је финансирала не само припреме,  већ и боравак у Прагу где сам у конкуренцији 50 такмичарки, са најмање десетогодишњим искуством и тренингом, освојила 35. место.

Са само четири месеца рада са Маријом Станковић, која ми је одабрала кореографију, показала сам да вредим. Данас, када бригу о мени због објективних околности води нови кореограф, тренер и судија Александра Спасић из Новог Сада верујем да ћу остварити више. У свему што радим, у сваком спорту за који оценим да имам потенцијал, тежим само најбољем, највишем, највреднијем- по годинама девојчица, ученица друге године Гимназије "9.мај" у Нишу, Ромина оставља утисак зреле спортисткиње и девојке која признаје само победе и престижна признања.

Свестраност је прелепа особина, кажу да сви лептири имају крила да лете, али ретки и лепоту какву само природа може да осмисли. Па где ће и сме ли се питати за спортски пут којим ће Ромина Херодек полетети и њиме постојано ићи, тражећи само у одређеном спорту најбоље и тежећи највишим врховима. Шта је то што је баш испуњава, мобилише, обавезује на рад и тренинге, напоре и одрицања. Зрелост јој се, упркос само 16 година живота, не може оспорити. Генетско наслеђе такође: кћерка је некада сјајне нишке спортискиње, а сада професора на ФСФВ у Нишу, др Катарине Херодек и некада врхунског спортисте и ватерполо интернационалца Тибора Херодека.

Не одбија ни један позив да брани спортски ауторитет своје школе (пливање, гимнастика, атлетика), не живи од признања да је спортисткиња генерације коју ће мало ко надмашити, и не само у Нишу, сметају јој прекиди у гимнастичком тренингу, али Бог и добро упућени у прилике у ГК Ниш, знају како - "дете није криво, због неслагања одраслих". Сигурна је за сада само у избору животног позива: студираће на Факултету спорта и физичког васпитања. Њен немиран, знатижељан, истраживачки дух и природна потреба да се опроба у свакој активности која јој је наизглед или по садржају привлачна и пријатна, сада је држе у припремама да се најпре квалификује (предстоје три контролна такмичења) за државно првенство и тада покаже да ли вреди више од прошлогодишњих резултата.

- Плес је сјајан избор за све девојке, наравно да се треба определити за рад у добро организованом клубу, каквих срећом има све више. Плес и музика чине људе богатијим и срећнијим, него што то могу неке друге спортске, забавне или рекреативне активности. Волела бих да наредно државно првенство у ШОУДЕНС у Нишу, у организацији Српске плесне асоцијације повећа интересовање и придобије симпатије млађих генерација да себе потраже и докажу у било којој врсти плеса - спортско чудо од девојке, Ромина Херодек, све ће учинити да својим резултатима, наступом у медијима и свеколиким утицајем на спортски живот у родном граду омасови спортски покрет и усмери многе неодлучне дечаке и девојчице школског узраста да се потраже у било којој спортској активности, а пре свега у гимнастици и плесу, према којима и сама гаји најснажније емоције.


#   спорт   пливање   гимнастика   успех       таленат   каријера   Државно првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима