Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Партизан преко Меге до првог места, Борац убедљив против Константина

rssBookmark and Share

Витковац 22.05.2016. Јужна Србија Инфо, Бета, ИнфоГ

Кошаркаши Партизана обезбедили су прво место у Групи Б Супер лиге, пошто су победили Мега Лекс са 94:89 (20:16, 21:17, 21:29, 32:27).
Екипа Константина поражена је у Чачку резултатом 91:78 (22:27, 26:8, 18:16, 25:27), у петом колу такмичења.

Партизан преко Меге до првог места, Борац убедљив против Константина

И поред расположеног Данила Тасића, који је овог пута убацио 20 поена, нишлије су претрпеле пораз.

Чачани су се тако реванширали Нишлијама за пораз од пре десетак дана у Нишу. За сада обе екипе у Супелиги имају по једну победу, у међусобним сусретима. По свему судећи тако ће и остати.

Партизан има свих пет победа, две више од Меге, коло пре краја, тако да ће са прве позиције у полуфинале плеј-офа, у коме ће му противник највероватније бити ФМП.

Партизан су предводили Вања Маринковић са 15, Адин Врабац са 14 и Александар Цветковић са 13 поена.

Најефикаснији у Мега Лексу био је Данило Николић са 29 поена и девет скокова. Александар Рашић завршио је меч са 19 поена и пет асистенција, а Раде Загорац са 17 поена и девет скокова.

Партизан је углавном водио, Мега се борила, али је меч преломљен у последњих пет минута серијом тројки Партизана.Мега је повела са 6:3 и тако искористила доминацију у скоку, али је Партизан почео да погађа, направио серију 9:0 и дошао до вођства 16:10. Гостујућа екипа је у првој деоници имала шест офанзивних скокова и 12 укупно, а оба тима су промашивала много пенала у првој четвртини, која је завршена вођством домаће екипе 20:16.

Мега је у другој четвртини изједначила поенима Данила Николића и Николе Јанковића, али је Партизан одговорио новом серијом, овог пута 8:0 и дошао до вођства 28:20.Тада се развила велика борба на терену, али је Партизан држао вођство, највише захваљујући томе што је постигао више тројки – четири наспрам једне Мегине.

Црно-бели су на полувремену водили 41:33.Мега је боље почела друго полувреме и средином треће четвртине је дошла до изједначења, 48:48. Партизан је одговорио и дошао до вођства 61:53, али је Мега за мање од два минута направила серију 9:1 и изједначила на 62:62 на крају треће четвртине, да би тројком Рашића на почетку четврте дошла до првог вођства још од прве четвртине.

Последња деоница била је неизвесна и борба, али је домаћи тим стекао осетније вођство са пет везаних поена Маринковића, а Александар Цветковић погодио је тројку три минута пре краја за 83:75. Рашић је потом постигао тројку, одговорио је Врабац, а онда је Чедомир Витковац дао још једну за 90:83 у последњем минуту.

Фото Инфо-Г


#   Александар Цветковић   Витковац   Чедомир Витковац   Данило Николић   Вања Маринковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима