Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Partizan preko Mege do prvog mesta, Borac ubedljiv protiv Konstantina

rssBookmark and Share

Vitkovac 22.05.2016. Južna Srbija Info, Beta, InfoG

Košarkaši Partizana obezbedili su prvo mesto u Grupi B Super lige, pošto su pobedili Mega Leks sa 94:89 (20:16, 21:17, 21:29, 32:27).
Ekipa Konstantina poražena je u Čačku rezultatom 91:78 (22:27, 26:8, 18:16, 25:27), u petom kolu takmičenja.

Partizan preko Mege do prvog mesta, Borac ubedljiv protiv Konstantina

I pored raspoloženog Danila Tasića, koji je ovog puta ubacio 20 poena, nišlije su pretrpele poraz.

Čačani su se tako revanširali Nišlijama za poraz od pre desetak dana u Nišu. Za sada obe ekipe u Supeligi imaju po jednu pobedu, u međusobnim susretima. Po svemu sudeći tako će i ostati.

Partizan ima svih pet pobeda, dve više od Mege, kolo pre kraja, tako da će sa prve pozicije u polufinale plej-ofa, u kome će mu protivnik najverovatnije biti FMP.

Partizan su predvodili Vanja Marinković sa 15, Adin Vrabac sa 14 i Aleksandar Cvetković sa 13 poena.

Najefikasniji u Mega Leksu bio je Danilo Nikolić sa 29 poena i devet skokova. Aleksandar Rašić završio je meč sa 19 poena i pet asistencija, a Rade Zagorac sa 17 poena i devet skokova.

Partizan je uglavnom vodio, Mega se borila, ali je meč prelomljen u poslednjih pet minuta serijom trojki Partizana.Mega je povela sa 6:3 i tako iskoristila dominaciju u skoku, ali je Partizan počeo da pogađa, napravio seriju 9:0 i došao do vođstva 16:10. Gostujuća ekipa je u prvoj deonici imala šest ofanzivnih skokova i 12 ukupno, a oba tima su promašivala mnogo penala u prvoj četvrtini, koja je završena vođstvom domaće ekipe 20:16.

Mega je u drugoj četvrtini izjednačila poenima Danila Nikolića i Nikole Jankovića, ali je Partizan odgovorio novom serijom, ovog puta 8:0 i došao do vođstva 28:20.Tada se razvila velika borba na terenu, ali je Partizan držao vođstvo, najviše zahvaljujući tome što je postigao više trojki – četiri naspram jedne Megine.

Crno-beli su na poluvremenu vodili 41:33.Mega je bolje počela drugo poluvreme i sredinom treće četvrtine je došla do izjednačenja, 48:48. Partizan je odgovorio i došao do vođstva 61:53, ali je Mega za manje od dva minuta napravila seriju 9:1 i izjednačila na 62:62 na kraju treće četvrtine, da bi trojkom Rašića na početku četvrte došla do prvog vođstva još od prve četvrtine.

Poslednja deonica bila je neizvesna i borba, ali je domaći tim stekao osetnije vođstvo sa pet vezanih poena Marinkovića, a Aleksandar Cvetković pogodio je trojku tri minuta pre kraja za 83:75. Rašić je potom postigao trojku, odgovorio je Vrabac, a onda je Čedomir Vitkovac dao još jednu za 90:83 u poslednjem minutu.

Foto Info-G


#   Aleksandar Cvetković   Vitkovac   Čedomir Vitkovac   Danilo Nikolić   Vanja Marinković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima