Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прва суперлигашка победа кошаркаша Константина у овој сезони

rssBookmark and Share

11.05.2016.

Прва суперлигашка победа Константина у овој сезони.
У прелепој утакмици, која је обиловала сјајним потезима, Нишлије су у свему надвисиле Чачане и реванширале им се за поразе у Кошаркашкој лиги Србије.

Прва суперлигашка победа кошаркаша Константина у овој сезони

Цветковићев тим демонстрирао је одличну одбрану, нарочито на феноменалном Аврамовићу, Ђорђевић је једноставно бриљирао, било га је свуда, на свим деловима терена, сјајан деби пред Нишлијама имао је Милан Миловановић, који је показао да је велико појачање, а Данило Тасић је још једном приказао свој раскошан репертоар и таленат којим располаже. Но, заиста сви у нишком тиму заслужују све честитке, а податак да Борац ниједном није био ни близу вођства, довољно говори…

Силовито је стартовао Константин. Жељан игре на свом дебију пред Нишлијама, Милан Миловановић је на почетку утакмице радио шта је хтео. Скакао, заграђивао у блоку, пивотирао и, наравно, погађао. За мање од два минута, тројком Гуџића, те поенима свог новог стартног центра, али и сјајном одбраном, Константин је повео 7:0, па је Рашко Бојић био принуђен да затражи тајмаут у раној фази утакмице. Но, Нишлије нису попуштале. Тасић је, након што је добио употребљиве лопте, везао два „зицера“, за 11:0, а тек онда је Станојевић дао прве поене за Борац. Цветковић је честим изменама одржавао висок ритам у одбрани, Аврамовић је добро чуван, Нишлије су сјајним шутем одржавале десетак поена предности, на истеку прве четвртине било је 27:18. Константин је имао проценат шута из игре – 73%.

Наставиле су Нишлије са феноменалном одбраном, гости су натерани на тешке шутеве, па су контром Бабовића и поенима Остојића под кошем домаћи повели 31:18. Борац је узвратио серијом 5:0, а празне минуте Нишлија у нападу прекинули су сјајном акцијом Ђорђевић и Гуџић, после чега је повратник из Босне погодио за 39:25 и нови тајмаут Рашка Бојића. Међутим, наставио је Константин да меље, Ђорђевић се растрчао у контри, а Аврамовић је и даље био под кључем. Тек, на полувремену је било високих 14 поена за домаћи тим-43:29, Нишлије су биле боље у свим параметрима, а нарочито у асистенцијама (9:4), што јасно показује њихову разноврсност.

Борац је агресивном одбраном покушао да већ почетком наставка унесе немир у игру Нишлија, са четири брза поена смањио на 43:33, али увратио је Тасић сјајним поенима после улаза и асистенцијом за Остојића, па је Константин стигао и до 18 поена вишка-53:35. Но, узвратио је Борац серијом 6:0, па је Цветковић затражио тајмаут који је уродио плодом. Нишлије су повратиле концентрацију, стигле до четири лака поена и одбраниле напад Чачана-57:41. Но, Борац је константним пресингом на Величковићу покушао да искористи одсуство Стојачића и чињеницу да је најискуснији плеј Константина имао велику минутажу, што је каткад успевало. Баш тако су, на минут и по до краја треће четвртине, гости стигли до 63:55, начинивши серију 8:0. Но, уласком Ђорђевића и Миловановића, Нишлије су добиле на свежини и повратиле двоцифрену разлику. На истеку трећег квартала: 67:57.

Почетком последње четвртине, Цветковић је одлучио да одмори Величковића, а велики терет сјајно је поднео Ђорђевић. Популарни Фури „кидао“ је у одбрани, није дозвољавао Аврамовићу да се размахне, а у нападу сјајним „пиком“ са Миланом Миловановићем одржавао је предност нишког тима. Управо његовим узастопним поенима из контре, нишки тим је повео 81:62, на шест минута до краја, а онда је Ђорђевић доживео овације при одласку на клупу. До краја, Нишлије су умешно одржавале разлику, а уписали су се сви играчи из протокола, осим Вукана Стојановића, који је такође имао запажених минута. На крају: Константин-Борац 89:75, сјајна игра Нишлија и најбоља најава њиховог наредног дуела, у којем ће, у суботу, гостовати Партизану…

Стојачић завршио сезону

Страховања су се обистинила - Страхиња Стојачић до краја сезоне неће моћи да игра. Плејмејкер Константина обавио је лекарске прегледе у Новом Саду, повреда менискуса је такве природе да су потребни мировање и терапија, па ће нишки тим до краја Суперлиге играти без вижљастог плејмејкера.

Цветковић: Показали карактер!

На конференцији за новинаре, реч је прво добио Рашко Бојић:

– Потпуно сам другачије замишљао овај меч. Против Константина је, нарочито у Нишу, потребно играти максимално да би се победило. Од почетка је домаћин добром серијом стекао вођство, а ми смо били у контраритму готово све време. Слабо смо одиграли у дефанзиви, промашивали и честе шутеве и заслужено смо поражени. Већ у суботу нам стже Мега. Ако ни у шта друго, уздажемо се у традицију, јер у пет мечева у Чачку, Мега ниједном није победила – рекао је тренер Борца након утакмице у Чаиру.

Марко Цветковић био је веома задовољан издањем свог тима:

– После дуге паузе радује приступ и залагање играча, што показује карактер ове екипе. Добро смо отворили меч и успорили њихове главне споне Аврамовића и Мићовића, које смо добром одбраном натерали на тешке шутеве и то нам се исплатило и у нападу, где смо, нарочито у почетку, били награђени добрим процентима шута. Одсуство Стојачића изискивало је неке промене у ротацији, Ђорђевић је имао донекле измењену улогу, Вукан Стојановић је добио већу минутажу и добро је користио, Миловановић је показао да је лепо појачање… Нема времена за славље, јер већ у суботу гостујемо Партизану. Ако поновимо овакав приступ, бићу задовољан, ма како се утакмица завршила – рекао је тренер Константина након прве суперлигашке победе.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: КОНСТАНТИН-БОРАЦ 89:75 (27:18, 16:11, 24:28, 22:18)

Ниш, 11. маја. Хала Чаир. Гледалаца: 700. Судије: Николић (БГ), Јевтовић (БГ), Милојевић (КШ). Тројке: Константин 33% (7/21), Борац 23% (5/22). Двојке: Константин 67% (29/43), Борац 59% (24/41). Сл.бацања: Константин 77% (10/13), Борац 92% (12/13). Скокови: Константин 33 (24-9), Борац 27 (19-8). Асистенције: Константин 17, Борац 10.

КОНСТАНТИН: Величковић 10 (5 ас), Бабовић 7, Ђорђевић 16 (7 ск, 7 ас), Младеновић 4, Витковић 5, Остојић 6, Тасић 12, Савић 2 (5 ск), Стојановић, Миловановић 14, Станковић 2, Гуџић 11 (7 ск).

БОРАЦ: Чарапић, Митровић 13, Поповић, Мићовић 10 (7 ск), Бојић 4, Аврамовић 16, Бојовић, Радоњић 5, Станојевић 8, Радовић 8, Стевановић 5, Мишковић 6 (5 ск).


#   1. мај   Страхиња Стојачић   Данило Тасић   Марко Цветковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима