Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички: Нишлије склизнуле низ брдо

rssBookmark and Share

20.11.2016. ФК Раднички

Ниједна традиција не може вечно да траје, па тако ни непобедивост Радничког у дуелима са Чукаричким. Од како су се 2012. године вратиле у Суперлигу, Нишлије нису знале за пораз у дуелима са „брђанима“, све до данас… А данас су прошле као боси по трњу: Чукарички – Раднички 4:1 (2:0).

Раднички: Нишлије склизнуле низ брдо

Да неће бити добро по нишки тим наговештено је већ у 2. минуту, када је Доцић, запретио из слободног ударца, лопта је завршила у корнеру. Два минута касније, након лошег испуцавања Бајића, расположени Ожеговић шутирао је по земљи са неких двадесетак метара, али је лопта прошла поред леве стативе гола гостију.

А онда, Раднички је мало живнуо и извео две солидне акције. Након одиграног дуплог паса са Јовановићем, Арсић шаље лопту на супротну страну, Живковић је покушао главом, али је био изблокиран, натрчао је Радивојевић, опалио са неких 25 метара, али лопта је прошла поред гола. У 10. минуту, Живковић је одлично шутирао, али је Петрић парадом спасио своју мрежу и избацио лопту у корнер. Након ударца са угла, највиши је био Радош Булатовић који је главом шутирао са десетак метара, поред гола…

2cИ онда, Чукарички поново тежиште игре преноси на половину Нишлија. У 14. минуте Јевтић је наговестио свој сјајни учинак, након што је ударцем главом најавио Бајићу немиран сан за вечерас. Пет минута касније, Ожеговић се окушао из слободног ударца, али је његов шут завршио неколико сантиметара изнад пречке.

У 21. минуту, Чукарички је повео. Кајевић је упутио центаршут у шеснаестерац Радничког, Александар Јевтић је био највиши у скоку, главом захватио лопту, а она је завршила у малој мрежи немоћног Бајића – 1:0.

Водећи гол још више је дао на самопоуздању домаћим фудбалерима, који су још одлучније кренули ка голу Нишлија. Лепу акцију извео је Чукарички у 26. минуту, Ожеговић је волеј ударцем покушао да савлада Бајића и умало у томе није успео. Но, Станковић је изблокирао овај атрактивни покушај младог репрезентативца Србије.

Но, десет минута касније, Чукарички је дуплирао своју предност. Јевтић се практично прошетао између тројице фудбалера Радничког, стигао до петерца, а онда мајсторски савладао Бајића за вођство од 2:0. Нишлије су биле у озбиљном проблем, Београђани на добром путу да најзад прекину непријатну традицију…

Нешто ангажованије кренуо је Раднички у наставак утакмице, али кратко је трајао период боље игре Нишлија. У 54. минуту Јевтић се нашао у шанси, након што је Доцић добро извео корнер, али је главом шутирао преко гола, али непун минут касније фудбалер Чукаричког стигао је до хет-трика. Ожеговић је поново био иницијатор акције, његов шут блокирао је Станојевић, али лопта се одбила до Јевтића, који са удаљености од 25 метара шаље снажан И прецизан ударац, који Бајић није успео да заустави – 3:0.

Нишлије су биле потпуно депримиране и умало нису примиле и четврти гол. У 60. минуту Доцић шаље лопту до Ожеговића, који је вешто избегао офсајд замку и кренуо ка голу Радничког. Но, Бајић је истрчао И правовременом интервенцијом успео да спречи, чинило се, немининован погодак. Стопостотна шанса за Чукарички.

Само минут касније, како то у фудбалу обично бива, Раднички је казнио ову пропуштену шансу домаћих. Митровић је упутио употребљив центаршут, а Мркић примио лопту на груди И упутио прецизан ударац у мрежу – 3:1.

Очекивало се да овај гол покрене Нишлије, али, осим шута Радивојевића са 20 метара, ништа опасније се није десило по гол Петрића. Са друге стране, Ожеговић је користио сваку грешку нишке одбране да запрети гостима, па је у 67. минуту претрчао Станковића, ушао у шеснаестерац, али је шутирао поред стативе.

У смирај меча, Чукарички је постигао и четврти гол, којим је казнио слабо издање Нишлија на Бановом брду. У тренутку када је још једна лопта била у терену, што је деконцентрисало госте, Доцић је проследио лопту до Матића, а овај је погодио леви горњи угао Бајићевог гола за коначних 4:1.

Павков је у 90. минуту могао да ублажи пораз, али му је, када се нашао испред Петрића, голман Чукаричког одбранио ударац.

Раставац: Невероватне грешке!

На конференцији за новинаре први је говорио тренер Нишлија Милан Раставац:

Прво бих честитао Чукаричком на заслуженој победи, био је бољи такмац на данашњем мечу. Ми смо, унутар игре, а нарочито у првом полувремену, начинили невероватан број грешака у средини терена, које су нас спутавале и њема омогућавале да нас често угрожавају. У том периоду игре смо и кажњени са два гола. Касније смо покушали да се поправимо, да се убрзамо, да будемо мало агресивнији и дошли смо до нешто боље игре. Међутим, баш у тренуцима кад смо „хватали“ такве моменте у игри, Чукарички нам је давао давао голове на квалитет и искуство Јевтића и Матића, који су нас, што се каже, спутали на време. Ми ћемо, за утакмице које долазе, морати да се мало боље такмичарски „наместимо“ како бисмо били успешнији – рекао је стратег Радничког.
Гордан Петрић се најпре захвалко колеги на честиткама, а онда изнео своје виђење утакмице:

Да ли је победа заслужена или не, може да се гледа из више углова. У првом полувремену и ми смо трпели притисак од стране Радничког, у једном делу смо ми преузели контролу над утакмицом и баш у том периоду смо и дали два гола. Да ли смо их дали срећно или не, у то не улазим, али дефинитивно се екипа диже, нарочито неки играчи као, рецимо, Кајевић. Могу да будем задовољан, али ово не треба да нас заварава, свака следећа утакмица за нас има значај „Куп утакмице“ и потребно је да што пре ово заборавимо, баш као што ме пре меча није интересовала та нека традиција, која је била на страни Радничког – рекао је тренер Чукаричког.

ЧУКАРИЧКИ – РАДНИЧКИ 4:1 (2:0)

Стадион Чукаричког
Гледалаца око 300
Судије: Петар ПИПЕР, Немања ПЕТРОВИЋ, Слободан ПАВЛОВИЋ.
Стрелци: – 1:0 Јевтић 21′, – 2:0 Јевтић 35′,- 3:0 Јевтић у 54′,- 3:1 Мркић у 61,- 4:1 Матић у 85.
Жути картони: Томић, Ожеговић, Јевтић (Чукарички), Станковић, Митровић, Булатовић, Радивојевић (Раднички)

ЧУКАРИЧКИ: Петрић, Пиасентин, Ђурић, Живковић, Булатовић, Томић (Ерхан Машовић од 69.), Срнић, Кајевић (од 69. Матић), Јевтић (од 83. Бојић), Ожеговић, Доцић.

РАДНИЧКИ: Бајић, Петровић, Булатовић, Станковић, Радивојевић, Станојевић (од 63′ Алекса Јовановић), Митровић (од 63. Стојановић), Арсић, Душан Живковић (од 81. Павков), Мркић, Александар Јовановић.

 


#   фудбал   Раднички ФК   Александар Јовановић   Милан Раставац   Чукарички ФК   Слободан Павловић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима