Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички савладао Рад, трећа победа у низу

rssBookmark and Share

Ниш 24.10.2015.

После "сушног" периода, нишки фудбалери су успели да направе и победнички низ - три везане победе, без примљеног гола. Овог пута савладана је екипа Рада из Београда.
Раднички Ниш - Рад 1:0 (0:0)

Раднички савладао Рад, трећа победа у низу

Заслужена победа домаћих фудбалера, истина минималним резултатом, али да је још која лопта завршила иза леђа голмана Рада, неби било незаслужено. У фер и коректној утакмици сва три бода остају домаћину, тврде домаћини на свом сајту.

Кренуо је домаћи тим офанзивно од првог минута и ставио до знања гостима са Бањице да ће и бод освојен на Чаиру бити тешко остварив циљ за њих.

У више наврата је Ашћерић могао да доведе у вођство домаћи тим. У првом минуту, одмах након што су домаћи кренули са центра, лопта је дошла до Ашћерића, који је са десне стране искоса шутирао силовито, али је пречка спасила гол Будаковића. Шутирао је Ашћерић и у 36. минуту главом, али је голман гостију ухватио лопту, а право је чудо како у 43. минуту лопта није прешла гол линију Рада, у општој гужви која је настала испред гола, Ашћерић није успео да је убаци у гол.

Имао је Раднички шансе и преко Томића, Блажића и Земљанухина, али се на одмор отишло без голова.

У другом полувремену је кренуо Раднички још одлучније и у 59. минуту, лепо додавање Петровића, који добијену лопту,најпре примио на груди, а затим прецизно послао на “пеналтик” где је сачекао Марјановић и оштрим ударцем сместио иза леђа Будаковића. Славље на Чаиру, 1:0 за “Реал са Нишаве”.

Кренули су после примљеног гола гости одлучније ка голу Јовановића, али њихови напади су били лако решиви за одбрану Радничког и скоро незапосленог Јовановића. Нису успели гости да створе изгледнију прилику за поравнање резултата, али су зато отворили више простора домаћим нападачима, који су у неколико наврата угрозили голмана Рада, а пре свих је претио Марјановић који се нашао у неколико прилика.

У редовима “Грађевинара” су се нашла и три играча који су прошле сезоне носиле дрес Радничког, Коларевић, Трнинић и Љубинковић и који су аплаузом испраћени са “Чаира”, уз остале играче Рада, а пре свега због коректне и фер игре и понашања.

Следећу утакмицу Раднички игра у оквиру Купа Србије и гостује у Лозници, истоименом Прволигашу у среду од 13,00 часова.

 

Раднички Ниш - Рад  1:0 (0:0)

Стадион “Чаир”
ГЛЕДАЛАЦА око 2500
СУДИЈА: МАЖИЋ Милорад
ЖУТИ КАРТОНИ: Петровић (Раднички Ниш), Љујић, Веселиновић (Рад)

СТРЕЛАЦ: Марјановић 59. минут

РАДНИЧКИ НИШ: Јовановић, Петровић, Лакић-Пешић, Радош Булатовић, Дарко Булатовић, Томић, Ђуричковић, Блажић (Крстић од 90. мин), Земљанухин, Ашћерић (Марјановић од 45. мин), Александар Јовановић (Мркић од 84.мин).

РАД: Будаковић, Башановић, Ђурић, Љубинковић, Денић, Арсенијевић (Лутовац од 53.мин), Прљевић, Коларевић (Љујић од 71.мин), Мараш (Трнинић од 45. мин), Ненадовић, Веселиновић.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Дарко Булатовић   Александар Јовановић   Саша Марјановић   Рад ФК
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима