Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сава Ранђеловић: Желим злато и балкон

rssBookmark and Share

13.07.2014. ХотСпорт

У децембру је Сава Ранђеловић дебитовао за репрезентацију Србије против Румуна у Светској лиги, недавно је на завршном турниру у Дубаију освојио злато, а сада је учесник Европског првенства у Будимпешти (14-27. јул). Репрезентативцу из редова Црвене звезде, момку рођеном у Нишу који ће 17. прославити 21 рођендан се полако али сигурно остварују дечачки снови.

Сава Ранђеловић: Желим злато и балкон

- Осећак је невероватан, о свему овоме сам сањао читаво детињство. Свако сам првенство гледао на ТВ-у и радовао се медаљама које су освајали, а сада сам део репрезентације која има шансу да освоји једну од медаља… Пун сам самопоуздања, једва чекам да почне Европско првенство и сигуран сам да ћу оправдати поверење селектора које ми је указано – почиње причу за ХотСпорт Сава Ранђеловић.

* Млади бек је задужио капицу са бројем четири коју је годинама успешно носио некадашњи капитен Вања Удовичић, некада најбољи играч света а сада министер спорта и омладине.

- Наслеђујем његов број, али не ствара ми то толики притисак. Имам пуну подршку саиграча и цимера Душана Мандића. Вања је био један од најбољих играча на свету и покушаћу да његово одсуство употребим на најбољи начин, поготово у одбрани.

* “Делфини” су у групи Б, групи смрти у којој су светски шампион Мађарска, олимпијски – Хрватска, Србија је актуелни европски шампион, а ту су још неугодни Шпанци, Немци и Французи.

- Тако је. Извукли смо баш тешку групу, али ми као и увек идемо на победу у свакој утакмици. Биће тако и сада, да бисмо освојили првенство морамо да добијемо све екипе, било да је то у елиминацијама или у групи.

Репреyентација Србије

* Друга група је знатно лакша, у њој су Румунија, Грчка, Црна Гора, Грузија, Италија И Русија. Ако ништа друго, Србија такмичење започиње са лакшим ривалима. Французи и Немци ће бити увод И загревање за теже противнике. Да ли је тако лакше?

- Све зависи, али је добро да на почетку добијемо самопоуздање са две победе и уђемо у утакмицу са Мађарима са два тријумфа.

* Ко су фаворити, ко је показао највише у припремном периду?

- На то немам прецизан одговор, јер нико на припремним утакмицама није откривао своју тактику. Можда су Мађари благи фаворити, освојили су Светско првенство прошле године, а сада на ЕП играју пред својом публиком, која ће им сигурно бити ветар у леђа.

* Наши момци су спремни да покажу и себи и другима да је седмо место на прошлогодишњем Светском првенству био сплет околности. Крећу у одбрану злата надмоћно освојеног у Ајдховену. Навикли су нас на успехе, најредовнији су на балкону, који је Сави још неостварена жеља. Размишљаш ли подсвесно о томе?

-Фокусиран сам само на игру, на сваког следећег ривала и не размишљам толико о томе. Не желим да ме то поремети, али наравно да ми је то један од снова, да се са златом попнем на балкон – закључује Ранђеловић.


#   Вања Удовичић   Сава Ранђеловић   Црна Гора   Европско првенство   светско првенство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима