Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тенисери из Пирота путују са Ђоковићем на турнир у Пекинг

rssBookmark and Share

Пирот 12.09.2014. Бета

Тениски јуниорски првак Србије у дублу Урош Јовић путоваће са Новаком Ђоковићем и још седморо младих тенисера на Отворено првенство Кине у Пекингу.

Тенисери из Пирота путују са Ђоковићем на турнир у Пекинг

Члан тениског клуба Пирот 12-годишњи Урош Јовић добио је позив најбољег светског тенисера и не крије задовољство због тога.

"Презадовољан сам и Новаков позив је нешто најбоље за мене. У Кини ћемо гледати Новака како игра са врхунским тенисерима, али ћемо и ми тренирати. Обићи ћемо Пекинг и друге знаменитости Кине", рекао је Јовић.

Турнир у Пекингу одржаће се од 23. до 30. септембра. Јовић је првопласирани на листи Тениског Савеза Србије у категорији до 12 година. Поред шампионске титуле у дублу, он је и вицешампион у синглу у категорији до 12 година. Са јуниорском репрезентацијом Србије Јовић је ове године освојио друго место на првенству Европе у Аланији. Са њим ради тренер Јовица Јовановић.

"Како расте, Урош је све бољи. Није од оних који одустају, његова љубав према тенису је огромна и брзо учи. Верујем да ћемо га, уколико настави овако да тренира, виђати на великим турнирима. За њега и све нас позив Новака Ђоковића је велико признање. Имаће организоване тренинге, гледаће мечеве. Ово је још једна потврда да Пирот постаје град спорта", рекао је Јовановић.

Тениски клуб Пирот има велику подршку локалне самоуправе у Пироту а Урош Јовић другу годину узастопно добија општинску спортску стипендију. Са Ђоковићем и његовим тимом у Кину ће путовати осам најбољих тенисера Србије узраста од 12 до 14 година.


#   Пирот   Новак Ђоковић   тенис   Јовица Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима