Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Успешна сезона одбојкашког клуба Ниш

rssBookmark and Share

05.02.2014. Ртс

Иако су три бода испред другопласиране Јагодине, опуштања нема. Чланови одбојкашког клуба Ниш са тренинзима су кренули рано, месец и по дана пре другог дела сезоне.

Успешна сезона одбојкашког клуба Ниш

"Први наредни циљ је да и други део сезоне завршимо на 1. месту, као што смо и први део и да самим тим изборимо пласман у прву лигу Србије. То нам је приоритет који смо задали на почетку сезоне", каже Жарко Стојадиновић, тренер.

Носиоци игре углавном су момци који су и чланови универзитетског одбојкашког тима окићени медљама на међународним првенствима.

"Дали смо све од себе, показали да можемо, да смо добри пријатељи, добри играчи, оправдали смо учешће", каже Предраг Пржић, ОК Ниш.

Екипа је мотивисана и успесима репрезентације Србије.

"Одбојка је један од најзначајнијих наших екипних спортова - у историји смо били и олимпијски прваци и освајали светску лигу, били пре пар година европски прваци", каже Милан Стојковић, ОК Ниш.

Како би остали на узлазној путањи, посветиће се и школи одбојке.

"Планирамо да уђемо у школе. Имамо различите идеје које ћемо реализовати са директорима школа - утакмице у којима ће учествовати и деца и наши играчи, тако да имамо у плану да регрутујемо децу за нишку школу одбојке", каже Јелена Жарић Ковачевић, потпредседница клуба.

У историји клуба дугој четири деценије било је не мало репрезентативаца који свој први сервис, блок и смеч везују управо за овај клуб. Најпознатији међу њима свакако је Иван Миљковић.


#   спорт   одбојкаши   тренер   Милан Стојковић   Јелена Жарић Ковачевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима