Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вујошевић: Радујемо се доласку у Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 18.02.2015.

Стратег срског шампиона Душко Вујошевић уочи пута у Ниш, где његов тим очекује завршни турнир Купа “Радивоја кораћа”, говорио је о предстојећем такмичењу, његовом значају и амбицијама тима.

Вујошевић: Радујемо се доласку у Ниш

- Без обзира што је кроз овај начин бодовања куп такмичење које је доста обезвређено, са друге стране већ самом чињеницом што представља једно од два такмичења у овој земљи, уз домаће првенство, има своје и симболичне и друге вредности. У сваком случају ми идемо са амбицијом да дамо најбоље од себе и да пружимо максимум. Куп је такмичење које сматрају најдемократскијим од свих такмичења, управо због тога што ту могу и пролетери против буржуја, једна утакмица се игра, доста зависи и од случаја и није било мали број пута да се направе изненађења и да резултати буду другачији од оних који су предвиђени пре утакмица. Свако ту има своју прилику и шансу и у том контексту сигурно да и ми нисмо без амбиција - почео је причу о првој борби за трофеј у овој сезони шеф струке клуба из Хумске.

Традиција иде у прилг Партизану који је највише трофеја у Купу “Радивоја Кораћа” освојио управо у граду на Нишави. Тамо су кошаркаши из Хумске увек имали срдачну добродошлицу верних навијача:

- За Ниш нас везују лепе успомене, знали смо ту и да освојимо куп. Партизан тамо има много навијача , наравно и неке друге екипе, али ми ту имамо своју стварно верну публику. Радујемо се том одласку у Ниш - истакао је Вујошевић још једном разлог зашто се црно-бели тим увек добро осећа када игра у том граду.

Као главног фаворита за освајања “Жућкове левице” тренер Партизана НИС издвојио је Црвену звезду.

- Потпуни и апсолутни фаворит је Црвена звезда, која се исфаворитила ових задњих година у свим спортовима у Србији. Али куп је таква врста такмичења, ту су често могућа и изненађења, па ми морамо прво да спречимо Војводину да направи једно са нама, а онда ћемо размишљати даље. То је такмичења где и ти апсолутни фаворити знају да се оклизну и не материјализују на крају оно што се претпостављало да имају пре почетка самог такмичења - јасан је био Вујошевић.

Поред Андрића који има проблема са температуром још из Загреба, због чега је и мање играо, здравствено стање осталих играча је добро.

Четвртфинални сусрет Партизана НИС и Војводине заказан је за четвртак, 19. фебруар са почетаком у 21 час. Директан пренос утакмице је на каналу Арена спорт 1.

Аудио снимак конференције за медије:


#   Ниш   кошарка   куп   Партизан КК   Куп Радивој Кораћ   Душко Вујошевић   Црвена Звезда
@PartizanBC @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима